Volledig scherm
Onderzoek vlak na het fatale ongeval. Foto: Erik Haverhals/Reality Photo © Erik Haverhals/Reality Photo

Hoge strafeis fataal ongeval Greet Wolffensperger

BREDA - Tegen de 45-jarige Oisterwijker die op 21 mei 2011 met een snorscooter Greet Wolffensperger uit Diessen doodreed, is maandag in de rechtbank in Breda 8 maanden cel geëist, waarvan 4 voorwaardelijk.

Daarnaast moet de man van justitie voor 3 jaar zijn rijbewijs inleveren.

Officier van justitie Teuntje Gudde spreekt van dood door schuld. De Oisterwijker had bijna twee keer te veel gedronken en zou te ver naar links op het fietspad van de Beekseweg hebben gereden. Daardoor botste hij rond één uur 's nachts tegen de vrouw aan die daar met haar echtgenoot in dezelfde richting over het fietspad liep. Het ongeluk gebeurde net buiten Hilvarenbeek, maar nog wel binnen de bebouwde kom.

De man is gebroken. ,,Al 600 dagen denk ik er elke dag weer aan'', huilde de Oisterwijker, die oprecht spijt heeft. ,,Ik heb al duizenden keren geprobeerd de klok terug te draaien. Maar dat kan niet. Ik vind het zo erg wat er gebeurd is.'' Vanwege de emoties kon hij soms zelfs even niet meer praten.

  1. Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluidsoverlast
    video

    Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluids­over­last

    HILVARENBEEK - Buiten kwam de regen met bakken uit de lucht vallen, maar op Twitter regende het ook dit weekeinde: klachten. Voor de tweede dag ervoeren mensen zaterdag overlast van Decibel outdoor, een driedaags hardcorefestival, dat plaatsvindt op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Volgens een woordvoerster van de gemeente staat de teller na twee dagen op 74 officiële klachten.

Tilburg e.o.