Volledig scherm
© Roy van der Lee

In de rij voor een opgeladen polsband op Best Kept Secret

HILVARENBEEK - Het is moeilijker dan het eruit ziet. Eerst pinnen, dan de chip precies voor de lezer houden en een paar seconden laten hangen. Niet gek dus dat er een behoorlijke rij ontstaat voor de oplaadpunten voor de polsbandjes op Best Kept Secret.


Wie iets wil eten of drinken op het festival doet dat niet met bonnen, maar met een chip in je polsbandje. Het is de derde keer dat Best Kept Secret op deze manier werkt, dus voor de meeste bezoekers is het de gewoonste zaak van de wereld.

'Binnen een paar jaar wordt op alle festivals op deze manier betaald', beloofde de organisatie bij de lancering in 2014. Zover is het nog niet gekomen. Aan het systeem kleven namelijk ook wat nadelen. Zo is het bijna niet te doen om een rondje te geven en heb je als bezoeker niet altijd in de gaten wat je saldo is. Daardoor komt menigeen aan de bar nog wel eens bedrogen uit. Daartegenover staat dat je je bonnen niet kan kwijtraken en dat de prijzen niet in blokken van bijvoorbeeld 2,50 euro hoeven te worden opgebouwd.

Lees alle updates over festival Best Kept Secret op bd.nl/bestkeptsecret.

Tilburg e.o.