Volledig scherm
Decibel in Hilvarenbeek is een van de grotere dancefestivals. © John Schouten / Beeld Werkt

In rioolwater dancefestival Decibel in Hilvarenbeek zit vier kilo drugs

HILVARENBEEK - Drugsgebruikers houden criminaliteit in stand. Die stelling staafde politiechef Wilbert Paulissen dinsdag in Nieuwsuur met dancefestival Decibel in Hilvarenbeek als voorbeeld.

Paulissen vertelde dat uit afgetapt rioolwater ondanks het festivalbeleid van zero tolerance vier kilo aan verdovende middelen was gekomen: twee kilo mdma, één kilo cocaïne en één kilo amfetamine.

 ,,En dan hebben we de wildplassers nog niet meegerekend." Paulissen zei zich eraan te ergeren dat ondermijning, milieuschade en liquidaties nauwelijks in verband worden gebracht met het gebruik van drugs. Ook het tv-programma Spuiten en Slikken werd door Paulissen aangehaald. 

Volledig scherm
Wilbert Paulissen © Nieuwsuur

Drugsgebruik zou daar op een 'verlichtende manier' worden besproken. Paulissen zei geen jacht op gebruikers te willen gaan maken, maar wel duidelijk te willen krijgen dat het een met het ander samenhangt.

Volledig scherm
'Feesten als medicijn'. © Willem Brouwer
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kermis in Hilvarenbeek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    Kermis in Hilvaren­beek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek wordt in 2019 niet gehouden in het traditionele tweede weekend van juni, maar in het weekend vóór Hemelvaart. Dat heeft het Beekse college besloten omdat het tweede weekend van juni volgend jaar gelijk valt met Pinksteren. Veel kermisexploitanten hebben dan een vaste plek op pinksterevenementen. Hilvarenbeek wil de kermis in 2019 ook aangrijpen voor een aantal vernieuwingen.
  2. Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    DIESSEN - Een getatoeëerde inbreker die op z'n dooie akkertje rondwandelt, dingen meeneemt, weggaat en even later nog eens terugkomt om een tweede lading mee te nemen. Ondertussen kijkt hij ook nog eens recht in de bewakingscamera. De politie toonde dinsdagavond in Opsporing Verzocht de opvallende beelden die de bewakingscamera van de woning aan de Echternachtstraat in Diessen registreerden op 21 mei.

Tilburg e.o.