Volledig scherm
Decibel in Hilvarenbeek is een van de grotere dancefestivals. © John Schouten / Beeld Werkt

In rioolwater dancefestival Decibel in Hilvarenbeek zit vier kilo drugs

HILVARENBEEK - Drugsgebruikers houden criminaliteit in stand. Die stelling staafde politiechef Wilbert Paulissen dinsdag in Nieuwsuur met dancefestival Decibel in Hilvarenbeek als voorbeeld.

Paulissen vertelde dat uit afgetapt rioolwater ondanks het festivalbeleid van zero tolerance vier kilo aan verdovende middelen was gekomen: twee kilo mdma, één kilo cocaïne en één kilo amfetamine.

 ,,En dan hebben we de wildplassers nog niet meegerekend." Paulissen zei zich eraan te ergeren dat ondermijning, milieuschade en liquidaties nauwelijks in verband worden gebracht met het gebruik van drugs. Ook het tv-programma Spuiten en Slikken werd door Paulissen aangehaald. 

Volledig scherm
Wilbert Paulissen © Nieuwsuur

Drugsgebruik zou daar op een 'verlichtende manier' worden besproken. Paulissen zei geen jacht op gebruikers te willen gaan maken, maar wel duidelijk te willen krijgen dat het een met het ander samenhangt.

Volledig scherm
'Feesten als medicijn'. © Willem Brouwer
 1. Silvia Bloemsma stapt uit Gemeenschapslijst en gaat in Hilvarenbeek verder als eenmansfractie
  PREMIUM

  Silvia Bloemsma stapt uit Gemeen­schaps­lijst en gaat in Hilvaren­beek verder als eenmans­frac­tie

  HILVARENBEEK - Verrassend nieuws dit weekeinde vanuit de politiek in Hilvarenbeek. Het raadslid Silvia Bloemsma heeft laten weten per direct het lidmaatschap van de Gemeenschapslijst te hebben opgezegd en wil voorlopig verder gaan als onafhankelijke eenmansfractie. In een schrijven aan haar collega's van de gemeenteraad licht de huidige demissionaire wethouder haar besluit toe.
 2. Voorkeur voor zelfbeheer van nieuw zwembad in Hilvarenbeek

  Voorkeur voor zelfbeheer van nieuw zwembad in Hilvaren­beek

  HILVARENBEEK - Een meerderheid van de gemeenteraad in Hilvarenbeek wil dat de nieuwe sportaccommodatie aan de Roodloop geëxploiteerd gaat worden door een daarvoor nog op te richten stichting. Dat bleek donderdag tijdens de commissie Ruimte. HOI Werkt en VVD zijn voor zo'n vorm van zelfbeheer, terwijl het CDA liever een commerciële exploitant ziet. Gemeenschapslijst was kritisch over zelfbeheer, maar sprak nog geen voorkeur uit.

Tilburg e.o.