Volledig scherm
Pastoor Steven Barberien.

Kerk Biest-Houtakker gesloten

BIEST-HOUTAKKER - In Biest-Houtakker vond zondagmorgen de laatste viering in de bomvolle St. Antoniuskerk plaats. Na een periode van honderd jaar is officieel de eredienst aan de kerk onttrokken.

In het dankgebed om het kerkgebouw sprak pastoor Barberien de wens uit dat alle parochianen een nieuw thuis kunnen vinden in de Norbertusparochie. Ook ging hij in op de toekomst van het gebouw nu het Allerheiligste, de geconsacreerde hosties, naar "onze gezamenlijke parochiekerk" te Diessen. "Geef ons hoop dat dit gebouw, ons zo dierbaar, een nieuwe betekenis mag krijgen in onze leefgemeenschap", aldus de pastoor. Een werkgroep uit het dorp is daarvoor al plannen aan het bekijken en onderzoekt wat mogelijk is.

De sluiting van de kerk heeft in het dorp inmiddels ook al geleid tot het oprichten van Antonius' Geloofgemeenschap, een werkgroep bestaande uit Cees van Hoof, Corrie Priems. Theo de Graaf en Annie van de Wouw. De werkgroep wil nu de kerk gesloten is om de veertien dagen op zaterdagavond een viering gaan verzorgen in 'De Gemeynt'.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.