KlarinetNsemble Hilvarenbeek weet tot in Frankrijk te ontroeren

VIDEOMONTMEDY - Het KlarinetNsembe Hilvarenbeek staat aan de top in Nederland, maar permitteert zich bij toeren ook een uitstapje naar het buitenland. Het noorden van Frankrijk met name, al voelt het daar niet echt als een uitwedstrijd. Dirigent Maarten Jense is er, net als in Hilvarenbeek, letterlijk thuis.

In het pinksterweekend streek het KlarinetNsemble voor een intiem concert neer in de kerk van Saint-Martin, binnen de muren van de citadel van Montmédy. Het programma bevatte uiteenlopende stukken, vanWolfgang Amadeus Mozart via  Astor Piazzolla naar Eric Vloeimans. Ook twee stukken van Maarten Jense zelf werden ten gehore gebracht: Muziotic I en Tango.

Een dag later gaf het KlarinetNsemble nog een keer acte de présence, deze keer om op diens 75e verjaardag de buurman van hun dirigent thuis in Lissey te verrassen. 

Volledig scherm
KlarinetNsemble Hilvarenbeek concerteert in de kerk van de citadel van Montmedy in Frankrijk (solist Monique Goedendorp) © Tom Tacken
Volledig scherm
Poster van het concert van het KlarinetNsemble Hilvarenbeek in Montmédy. © Tom Tacken
 1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

  Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

  HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.
 2. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
  PREMIUM

  Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

  TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

Tilburg e.o.