KlarinetNsemble Hilvarenbeek weet tot in Frankrijk te ontroeren

VIDEOMONTMEDY - Het KlarinetNsembe Hilvarenbeek staat aan de top in Nederland, maar permitteert zich bij toeren ook een uitstapje naar het buitenland. Het noorden van Frankrijk met name, al voelt het daar niet echt als een uitwedstrijd. Dirigent Maarten Jense is er, net als in Hilvarenbeek, letterlijk thuis.

In het pinksterweekend streek het KlarinetNsemble voor een intiem concert neer in de kerk van Saint-Martin, binnen de muren van de citadel van Montmédy. Het programma bevatte uiteenlopende stukken, vanWolfgang Amadeus Mozart via  Astor Piazzolla naar Eric Vloeimans. Ook twee stukken van Maarten Jense zelf werden ten gehore gebracht: Muziotic I en Tango.

Een dag later gaf het KlarinetNsemble nog een keer acte de présence, deze keer om op diens 75e verjaardag de buurman van hun dirigent thuis in Lissey te verrassen. 

Volledig scherm
KlarinetNsemble Hilvarenbeek concerteert in de kerk van de citadel van Montmedy in Frankrijk (solist Monique Goedendorp) © Tom Tacken
Volledig scherm
Poster van het concert van het KlarinetNsemble Hilvarenbeek in Montmédy. © Tom Tacken
  1. 450 fietstochten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    450 fietstoch­ten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    HILVARENBEEK- ,,Het wordt een stevige rit vandaag”, is de mededeling van ritmeester Ed van Kordelaar, die een tocht van zestig kilometer heeft uitgestippeld. Traditiegetrouw start de ochtend met koffie en gebak. Ondanks de jubileumrit ontbreken twaalf leden waardoor ‘slechts’ negen man aanwezig is. Ook de twee initiatiefnemers Ben Wegdam en Walter Scheepens moeten vandaag verstek laten gaan.

Tilburg e.o.