Volledig scherm
© Tom Tacken

KlarinetNsemble pakt uit met Dierencarnaval in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - In zijn streven om elk jaar een verrassend concert neer te zetten pakt het KlarinetNsemble dit weekend in Hilvarenbeek uit met het Carnaval der Dieren van Camillie Saint-Saëns. De twee voorstellingen zijn in de Hilvaria Studio's aan de Goirlesedijk. Het KlarinetNsemble staat onder leiding van Maarten Jense.

Solist bij het eerste concert op zaterdagavond is Michiel van der Sanden, die onlangs nog onderscheiden werd met de Jan Naaijkens Ring, de cultuurprijs van Hilvarenbeek. Van der Sanden heeft nieuwe teksten bij de ‘oude’ muziek van het Dierencarnaval geschreven.

Het tweede concert op zondagmiddag wordt een familievoorstelling voor jong en oud. Deze uitvoering is vormgegeven door theatermaakster Loutje Bosch. Ze zingt, speelt viool en gaat de interactie aan met het (jeugdige) publiek.

Voorafgaand aan Le Carnaval des Animaux speelt het KlarinetNsemble een aantal populair klassieke muziekstukken waarbij alle leden van de klarinetfamilie tot hun recht komen: de esklarinet, besklarinet, altklarinet, basklarinet en contrabasklarinet.

Tilburg e.o.