Volledig scherm
De brandweer moest de container openbreken. © Toby de Kort

Kledingcontainer in brand in Hilvarenbeek

UPDATEHILVARENBEEK - De brandweer is vrijdagnacht in actie gekomen in Hilvarenbeek vanwege een brand in een kledingcontainer van Curitas.

De container stond op de Roodloop in Hilvarenbeek, ter hoogte van de hockeyclub. Rond 00.30 uur werd brand geconstateerd in de container en gemeld. Volgens de buurtapp klonk rond middernacht een harde knal, waarschijnlijk van vuurwerk dat in de container is gegooid.

De brandweer kwam op de melding af en moest de container openbreken om het vuur te kunnen blussen. De ingezamelde kleding kon daarbij niet gered worden.

Zaterdagochtend lag er alweer nieuwe kleding in de opengebroken container.

Volledig scherm
Om het vuur te kunnen blussen, moest de brandweer de kledingcontainer openbreken. © Tom Tacken
  1. Laco: 'Hispohal gaat concurrentie aan met nieuwe sportaccommodatie Hilvarenbeek'

    Laco: 'Hispohal gaat concurrentie aan met nieuwe sport­ac­com­mo­da­tie Hilvarenbeek'

    HILVARENBEEK - De Hispohal in Hilvarenbeek gaat 'op volle kracht' de concurrentie aan met de nieuwe sportaccommodatie aan de Roodloop, als Laco daar niet de exploitatie krijgt toegewezen. Dat zegt Bert Lavrijsen, directeur van Laco en eigenaar van de Hispohal. Hij reageert daarmee op het besluit van de raad om met andere commerciële partijen te gaan praten en een exploitatievariant in eigen beheer te onderzoeken.
  2. Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas neemt na 30 jaar afscheid

    Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas neemt na 30 jaar afscheid

    HILVARENBEEK - Na bijna 30 jaar heeft de Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas afscheid genomen van zijn patiënten. Een afscheid tegen wil en dank. Een herseninfarct dwong de 60-jarige Maas om eerder te stoppen met werken. ,,Het is een proces van maanden geweest om dat gedwongen besluit te accepteren", aldus de huisarts, die zichzelf als 'ouderwetse gezinsarts' typeert. ,,Dat zal ik gaan missen, dat je deel uitmaakt van de levensloop van mensen en hun gezin."

Tilburg e.o.