Volledig scherm
© Yes We Can Clinics

Komst verslavingskliniek naar landgoed Groenendael in Hilvarenbeek lijkt aanstaande

HILVARENBEEK - Yes We Can Clinics lijkt de nieuwe gebruiker te worden van landgoed Groenendael in Hilvarenbeek. De kliniek voor jongeren met een verslaving of gedragsstoornis heeft een omgevingsvergunning aangevraagd, zo laat de gemeente Hilvarenbeek weten.

Een woordvoerder van Yes We Can Clinics wil vrijdag nog niets zeggen over een mogelijke vestiging op de locatie Groenendael. Wethouder Jan van de Wiel (CDA) zegt echter dat de vergunningaanvraag inmiddels in behandeling is. Voordat de vergunning wordt verleend, wil hij eerst een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden houden. De gemeente staat echter positief tegenover de komst van de kliniek en wil het bestemmingsplan aanpassen.

Op het landgoed, ooit aangelegd door Philips en de afgelopen jaren in gebruik als hotel en conferentiecentrum, kunnen zo'n 100 cliënten een behandeling ondergaan. De kliniek zou de locatie al in november willen betrekken. Yes We Can Clinics heeft nu een hoofdkantoor in Eindhoven en een kliniek in de Ardennen.

Volledig scherm
Landgoed Groenendael in Hilvarenbeek. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Tilburg e.o.