Volledig scherm
Lucien Raaijmakers © Rudolf Robben

Koninklijke onderscheiding voor Lucien Raaijmakers uit Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Tijdens de festiviteiten rondom 75 jaar vrijheid in Hilvarenbeek, zondag, heeft Lucien Raaijmakers (58) zondag een koninklijke onderscheiding ontvangen. 

Raaijmakers heeft zich sinds 1977 ingezet voor diverse verenigingen, musea en organisaties op het gebied van militair erfgoed. Zo is hij meer dan veertig jaar lid van Keep them Rolling, een organisatie die zich inzet voor instandhouding van oude militaire voertuigen. Ook is hij sinds 1990 op vrijwillige basis conservator en assistent-museummanager in het Geniemuseum in Vught.

Daarnaast zet Raaijmakers, die zelf militaire ervaring opdeed in uitzendingen naar onder andere Irak, Cambodja, Bosnië, Eritrea en Afghanistan, sinds 2002 ook actief binnen de Nederlandse Vereniging voor Militair Levende Geschiedenis (MARS). 

Voor dat alles ontving Raaijmakers zondag uit handen van burgemeester Harrie Nuijten de onderscheiding Ridder in de orde van Oranje-Nassau met Zwaarden. De uitreiking ging gepaard met ceremoniële tradities van het Regiment Genietroepen.

  1. Wooninitiatief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoelbus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    Wooninitia­tief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoel­bus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    DIESSEN - Stichting Benjamin uit Diessen heeft vrijdag een cheque van 10.000 euro ontvangen van de ANWB. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een rolstoelbus voor complex De Nieuwe Eenhoorn, waar naast Benjamin ook dorpscoöperatie Wij-Wel een plekje krijgt. Stichting Benjamin kreeg de cheque nadat het als winnaar was gekozen in de campagne Samen in Actie van het ANWB-fonds.

Tilburg e.o.