Volledig scherm
Tractor met zwaarbeladen aanhanger neemt de Hoge Zij langs de Vrijthof in Hilvarenbeek. © BeeldWerkt

Landbouwers en loonwerkers opgelet, Big Hilvarenbeek is watching you

HILVARENBEEK - Hoeveel landbouwverkeer wurmt zich door de dorpskom van Hilvarenbeek? Om daar zicht op te krijgen heeft de gemeente langs de invalswegen meetpalen neergezet. 

Het grootschalig verkeersonderzoek gedurende drie septemberweken vindt plaats in de oogsttijd, als tractoren met zwaarbeladen aanhangers vaker de weg op moeten draaien. 

Hilvarenbeek roept iedereen op om daar rekening mee te houden. 'Er is soms net genoeg ruimte om elkaar te passeren. Bovendien kan er modder op de weg komen als landbouwvoertuigen van het land de weg op rijden. Dat kan bij regen gladheid op de weg veroorzaken.' 

Smalle wegen

Volgens wethouder Ted van de Loo zijn alle landbouwers en loonwerkers benaderd via de ZLTO en Cumela, de brancheorganisatie voor loonwerkers. ,,We vragen om extra aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid in de oogsttijd. Ook doen we een beroep op hen om de smalle wegen in de dorpskernen zoveel mogelijk te vermijden. Met de wijkagenten is daarnaast afgesproken dat zij - met name in de dorpskernen - controleren op verkeersveilig gedrag van de chauffeurs van landbouwvoertuigen. Er wordt bijvoorbeeld strikt gehandhaafd op handsfree bellen en snelheid.”

Tilburg e.o.