Volledig scherm
Lisette van der Sande met knuffelkoe Heidi © Rene Van Peer

Lente Farm Fair in Diessen: Tussen aaikuikentjes en een knuffelkoe

DIESSEN - Genieten en ontspannen, dat zijn de sleutelwoorden van de Lente Farm Fair. Dit weekend werd die voor het eerst gehouden in en rond Logeerderij Tussen Koe & Kroonluchter in Diessen. Vooral ouders met jonge kinderen wisten de weg naar het evenement te vinden.

Een knuffelkoe, kalfjes, aaikuikentjes, shetlandpony's. Kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Luuk en Job Kramer uit Middelbeers zijn verrukt van de kuikentjes. Voorzichtig pakken ze de pluizige, gele piepballetjes op, strelen ze. ,,Ze zijn zo zacht", roepen ze. In de schuur van de melkveehouderij snuffelen bezoekers rond bij kraampjes met kleding, keukenbenodigdheden, een tafeltje met liefdevol geïllustreerde kinderboekjes. Buiten op het terras doen ze zich tegoed aan frites of appeltaart, genieten loom onderuit gezakt van een koel glas bier in de warme zon.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Luuk en Job Kramer met een van de aaikuikentjes © Rene Van Peer

Het platteland bezoeken tijdens een winterdip

De mensen komen uit de wijde omtrek. Sommigen op de fiets uit de omliggende dorpen, anderen uit Breda, Bakel, en zelfs uit Ommen. De twaalfjarige Mila van Liere uit Breda is helemaal weg van de kalfjes. ,,We hebben dit evenement gevonden met Google", zegt haar moeder. ,,Het is het ideale middagje uit. Het is slim om het in deze periode te doen. De meeste braderieën beginnen pas later. Zo zijn we hier op uitgekomen.”

,,We zijn acht jaar geleden begonnen met een Farm Fair", zegt Lisette van der Sande, die het evenement georganiseerd heeft. ,,Steeds in november. Het leek ons een goed idee om het ook eens in de lente te houden. Dan kunnen mensen ook buiten rondlopen. Het is goed als de stad eens het platteland bezoekt, zeker als mensen net uit hun winterdip komen. We bieden inspiratie, gezelligheid. En rust. Er is al genoeg haast." Met veertienhonderd bezoekers was het druk, maar ontspannen.

Volledig scherm
Gezellige drukte op het terras tijdens de Lente Farm Fair © Rene Van Peer
  1. Verzetsverhaal Van der Heijden uit Hilvarenbeek vertolkt door zoon, ‘Ik ben nog nooit zo dichtbij geweest’
    PREMIUM
    Bevrijding 75 jaar

    Verzetsver­haal Van der Heijden uit Hilvaren­beek vertolkt door zoon, ‘Ik ben nog nooit zo dichtbij geweest’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbekenaar Eugène van der Heijden was tijdens de Tweede Wereldoorlog een spil in het lokale verzet, maar moest daarvoor een hoge prijs betalen. Volgende week zondag, als in cultureel centrum Elckerlyc 75 jaar Vrijheid in Hilvarenbeek wordt gevierd, vertelt zoon Staf het bijzondere verhaal van zijn vader in een theatervoorstelling.

Tilburg e.o.