Lisette van der Sande met knuffelkoe Heidi
Volledig scherm
Lisette van der Sande met knuffelkoe Heidi © Rene Van Peer

Lente Farm Fair in Diessen: Tussen aaikuikentjes en een knuffelkoe

DIESSEN - Genieten en ontspannen, dat zijn de sleutelwoorden van de Lente Farm Fair. Dit weekend werd die voor het eerst gehouden in en rond Logeerderij Tussen Koe & Kroonluchter in Diessen. Vooral ouders met jonge kinderen wisten de weg naar het evenement te vinden.

Een knuffelkoe, kalfjes, aaikuikentjes, shetlandpony's. Kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Luuk en Job Kramer uit Middelbeers zijn verrukt van de kuikentjes. Voorzichtig pakken ze de pluizige, gele piepballetjes op, strelen ze. ,,Ze zijn zo zacht", roepen ze. In de schuur van de melkveehouderij snuffelen bezoekers rond bij kraampjes met kleding, keukenbenodigdheden, een tafeltje met liefdevol geïllustreerde kinderboekjes. Buiten op het terras doen ze zich tegoed aan frites of appeltaart, genieten loom onderuit gezakt van een koel glas bier in de warme zon.

Lees verder onder de foto.

Luuk en Job Kramer met een van de aaikuikentjes
Volledig scherm
Luuk en Job Kramer met een van de aaikuikentjes © Rene Van Peer

Het platteland bezoeken tijdens een winterdip

De mensen komen uit de wijde omtrek. Sommigen op de fiets uit de omliggende dorpen, anderen uit Breda, Bakel, en zelfs uit Ommen. De twaalfjarige Mila van Liere uit Breda is helemaal weg van de kalfjes. ,,We hebben dit evenement gevonden met Google", zegt haar moeder. ,,Het is het ideale middagje uit. Het is slim om het in deze periode te doen. De meeste braderieën beginnen pas later. Zo zijn we hier op uitgekomen.”

,,We zijn acht jaar geleden begonnen met een Farm Fair", zegt Lisette van der Sande, die het evenement georganiseerd heeft. ,,Steeds in november. Het leek ons een goed idee om het ook eens in de lente te houden. Dan kunnen mensen ook buiten rondlopen. Het is goed als de stad eens het platteland bezoekt, zeker als mensen net uit hun winterdip komen. We bieden inspiratie, gezelligheid. En rust. Er is al genoeg haast." Met veertienhonderd bezoekers was het druk, maar ontspannen.

Gezellige drukte op het terras tijdens de Lente Farm Fair
Volledig scherm
Gezellige drukte op het terras tijdens de Lente Farm Fair © Rene Van Peer
  1. Extra geld voor natuur in Hilvarenbeek, tegenstanders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    Extra geld voor natuur in Hilvaren­beek, tegenstan­ders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    HILVARENBEEK - Het verzet tegen de kap van 76 inlandse eiken om de provinciale weg N395 te kunnen reconstrueren is gestaakt. De provincie stelt 235.000 euro extra beschikbaar voor compensatie van de bomen die gekapt moeten worden. Het B-team, Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) en dorpscoöperatie Wij-wel trekken een rechtszaak in na deze en andere toezeggingen door de provincie.

Tilburg e.o.