Volledig scherm

Likeurmuseum Hilvarenbeek verkocht

HILVARENBEEK - Het Likeur- en Frisdrankmuseum aan de Varkensmarkt in Hilvarenbeek is verkocht door Roozen van Hoppe (dezelfde firma die met plannen voor de Hilverhoeve bezig zijn).

"We hebben een aantal varianten ingediend bij de gemeente waarbij het grootste plan een omvang heeft van 34 woningen en de kleinste bestaat uit zo'n twintig zorgappartementen. Maar in elk geval blijft de buitenkant van het gebouw hetzelfde", aldus directeur projecten Laurens van Rij.

"Het is een kleinschalig zorgproject maar hebben verschillende varianten ingediend zodat er gekeken kan worden welke het beste bij de woonzorgbehoefte past."

Isidorus Jonkers, eigenaar van het Likeurmuseum bevestigt de verkoop en laat weten de intentie te hebben zijn museum ergens anders onder te brengen. "Maar wanneer en waar we dat gaan doen is nog onbekend." Ook Laurens van Rij kan nog geen datum noemen. "Op het moment dat wij mogen starten met het zorgproject sluit het museum, maar wanneer dat is weten we niet. Eerst maar even de raad afwachten." Begin februari worden de plannen gepresenteerd in de commissie.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.