Volledig scherm
Jan Munnik werd op het historisch bierfestival pROOSt koninklijk onderscheiden. © Beeld Werkt

Lintje voor Hilvarenbeekse Roos-vrijwilliger Jan Munnik

HILVARENBEEK - Op de Bedford-vrachtwagen die onder zijn bezielende leiding voor bierbrouwerij De Roos werd opgeknapt, is Jan Munnik (77) uit Hilvarenbeek zondagmiddag koninklijk onderscheiden. 

Munnik is sinds 2002 actief als vrijwilliger bij De Roos. Hij is lid van de gebouw- en techniekcommissie en heeft meegeholpen met de restauratie van het museum en de microbrouwerij en de herinrichting als gevolg van de aanschaf van de nieuwe brouwinstallatie. 

Ook heeft hij deel uitgemaakt van de exploitatiegroep die belast is met alles wat met de exploitatie van het museum, inclusief proeflokaal, te maken heeft. 

Zijn grote droom was de aanschaf van een oude Bedford-vrachtwagen ten behoeve van het museum. Na lang zoeken is hij erin geslaagd om een voertuig uit 1956 te kopen. De vrachtwagen was bij aanschaf gedemonteerd en incompleet. Met een groep vrijwilligers is hij anderhalf jaar bezig geweest om de vrachtwagen te voltooien. 

Ook is Munnik sinds 2008 vrijwilliger bij het Reuzengenootschap Hildewaris Hilvarenbeek en heeft hij bijgedragen aan de realisatie van de reuzin. Hij was betrokken bij de inrichting van een aanhanger en de bouw van een nieuw houten frame voor de plaatsing van de reuzin in de toren van de St. Petruskerk. 

In een wat verder verleden was hij actief voor Carnavalsvereniging de Pezerikken als lid van de Raad van Elf, als lid van de technische commissie en als lid van de commissie die ’t Buukske maakt.

Jan Munnik is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tilburg e.o.