Volledig scherm
Een magneetvis’haak’. Foto ter illustratie. © Jurriaan Balke

Magneetvisser hengelt mortiergranaat uit water in Haghorst

HAGHORST - Een 34-jarige magneetvisser had zaterdag een levensgevaarlijke vangst, toen hij zijn hengeltje uitgooide in het water aan de Kweldijk in Haghorst. Hij haalde geen roestige spijker of fiets, maar een mortiergranaat naar boven. 

De man zag meteen dat het niet pluis was, en schakelde de politie in. Specialisten zagen dat het inderdaad om een gevaarlijk explosief ging. Dat leverde niet alleen gevaar voor de visser op, maar ook voor de omgeving. 

Het gaat waarschijnlijk om een 75 jaar oude mortier uit de Tweede Wereldoorlog. In het gebied rond Haghorst is rondom de bevrijding in ‘44 flink gevochten. 

De Explosieven Opruimingsdienst heeft het explosief onschadelijk gemaakt. 

  1. Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluidsoverlast
    video

    Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluids­over­last

    HILVARENBEEK - Buiten kwam de regen met bakken uit de lucht vallen, maar op Twitter regende het ook dit weekeinde: klachten. Voor de tweede dag ervoeren mensen zaterdag overlast van Decibel outdoor, een driedaags hardcorefestival, dat plaatsvindt op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Volgens een woordvoerster van de gemeente staat de teller na twee dagen op 74 officiële klachten.

Tilburg e.o.