Volledig scherm
Vanwege de veiligheid is de weg tussen Tilburg en Hilvarenbeek. © Politieteam Groene Beemden

Man (62) uit Diessen verwondt agente bij loslopende koeien in Hilvarenbeek en wordt aangehouden

HILVARENBEEK - Een Diessenaar negeerde woensdagochtend een stopteken van de politie en verwondde daarmee een politieagente. De 62-jarige man werd aangehouden.

Consternatie rondom de Goirlesedijk in Hilvarenbeek. Daar werden dinsdagnacht meer dan twintig loslopende koeien aangetroffen, wat de politie dwong tot het afsluiten van die weg en de Tilburgseweg. De dieren liepen in tegengestelde richting over de onverlichte N269. Te gevaarlijk, zo concludeerde de politie, die de weg daarom tijdelijk afsloot.

Een man uit Diessen, die naar eigen zeggen naar zijn werk ging, weigerde echter te wachten. Hij zou de koeien op de N269 wel kunnen ontwijken, zei hij vanuit zijn auto naar een agente, die met beide armen in het portierraam van de bestuurder hing. Toch trapte de man op het gaspendaal en reed weg. 

Tinteling

Echter, de politieagente raakte daardoor met haar rechterhand en onderarm de personenauto, waardoor ze een tinteling in haar rechterhand voelde. Ze liep een kneuzing op.

De man werd vervolgens aangehouden. 

  1. Verzetsverhaal Van der Heijden uit Hilvarenbeek vertolkt door zoon, ‘Ik ben nog nooit zo dichtbij geweest’
    PREMIUM
    Bevrijding 75 jaar

    Verzetsver­haal Van der Heijden uit Hilvaren­beek vertolkt door zoon, ‘Ik ben nog nooit zo dichtbij geweest’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbekenaar Eugène van der Heijden was tijdens de Tweede Wereldoorlog een spil in het lokale verzet, maar moest daarvoor een hoge prijs betalen. Volgende week zondag, als in cultureel centrum Elckerlyc 75 jaar Vrijheid in Hilvarenbeek wordt gevierd, vertelt zoon Staf het bijzondere verhaal van zijn vader in een theatervoorstelling.

Tilburg e.o.