Man uit Diessen verjaagt overvallers uit zijn woning, bewoner gewond naar ziekenhuis

video | updateDIESSEN - In de Docfastraat in Diessen hebben vrijdagavond  rond 22.10 uur vermoedelijk vier overvallers geprobeerd een woning binnen te dringen. De in het zwart geklede overvallers zijn door de bewoner weggejaagd bij de voordeur, meldt de politie. De bewoner raakte daarbij verwond en moest naar het ziekenhuis, zo meldt de politie.

De bewoner vertelde tegen de politie dat er werd aangebeld. Toen hij de voordeur opende, kreeg hij meteen een stroomstootwapen tegen zich aan geduwd. Hij zag drie of vier mannen staan. De bewoner viel achterover tegen een wand in de hal en kreeg een paar klappen in het gezicht. Hij wist de indringers toch naar buiten te werken, waarna zij zonder buit wegrenden. 

Onwel

De bewoner was gewond aan zijn hoofd en onder zijn oog. Tijdens het gesprek met de agenten raakte hij onwel waarna een ambulance hem voor controle naar het ziekenhuis bracht. 

De politie stelde een buurtonderzoek in. Getuigen zagen vier in het zwart geklede mannen. Het is niet duidelijk hoe ze verder vluchtten en of ze over een vervoermiddel beschikten. 

De politie zocht in de omgeving van de Docfastraat naar de daders, maar zonder resultaat.

Volledig scherm
Overval Diessen © Persburo BMS / Jack Brekelmans
  1. Verzetsverhaal Van der Heijden uit Hilvarenbeek vertolkt door zoon, ‘Ik ben nog nooit zo dichtbij geweest’
    PREMIUM
    Bevrijding 75 jaar

    Verzetsver­haal Van der Heijden uit Hilvaren­beek vertolkt door zoon, ‘Ik ben nog nooit zo dichtbij geweest’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbekenaar Eugène van der Heijden was tijdens de Tweede Wereldoorlog een spil in het lokale verzet, maar moest daarvoor een hoge prijs betalen. Volgende week zondag, als in cultureel centrum Elckerlyc 75 jaar Vrijheid in Hilvarenbeek wordt gevierd, vertelt zoon Staf het bijzondere verhaal van zijn vader in een theatervoorstelling.

Tilburg e.o.