Manager Beekse Bergen geschokt door beelden: 'Gezin heeft veel geluk gehad'

HILVARENBEEK - De mensen die maandag in safaripark Beekse Bergen in het verblijf van de jachtluipaarden uit een auto stapten, hebben veel geluk gehad. Dat zegt manager van het park Niels de Wildt op NPO Radio 1. Hij reageert geschokt op een filmpje dat op YouTube is verschenen van het uitzonderlijke uitstapje.

Op het filmpje, dat dinsdag op YouTube werd gezet, is te zien dat eerst drie mensen, onder wie een klein kind, uit een Franse auto stappen in de buurt van de jachtluipaarden. Nadat ze vervolgens een klein stukje verderop weer gestopt zijn met de auto, stappen vijf mensen, onder wie het kind, uit de auto en lopen een stukje rond. 

Daarbij worden ze beslopen door de jachtluipaarden, die heel dicht bij ze in de buurt komen. Als de waaghalzen doorhebben wat er aan de hand is, rennen ze naar hun auto en weten ze te ontkomen.

Strandwandeling

Volgens De Wildt worden de regels van de Beekse Bergen in meerdere talen en op meerdere manieren aangeduid. ,,Zelfs als pictogram.’’ Wat die mensen heeft bezield, is ,,mij een groot raadsel’’, aldus de manager. ,,Dit is niet wat je dagelijks meemaakt - gelukkig - binnen de Beekse Bergen.’’

Dat dit was gebeurd, was niet bekend bij Beekse Bergen. ,,Niemand was op de hoogte van het feit dat mensen een soort van strandwandeling hebben gemaakt in het verblijf van de jachtluipaarden." De dieren waren volgens De Wildt niet hongerig en zaten niet 'in de jacht', maar ze reageerden uiteindelijk wel ,,op dit uitzonderlijke bezoek’’.

Monitoren

In dit soort gevallen ingrijpen als het misgaat, kan het park niet, erkent De Wildt. ,,Alles met camera’s monitoren is een onbegonnen zaak. Het park is daarvoor veel te groot.’’ Maar er wordt wel voor gewaarschuwd dit niet te doen. ,,Ook in het Frans leggen we duidelijk uit wat de regels zijn. Deze mensen hebben zich daar duidelijk niet aan gehouden.''

Een fragment uit het filmpje.
Volledig scherm
Een fragment uit het filmpje. © Screenshot YouTube

Eerder incident

Zes jaar geleden ging het echt fout in de Beekse Bergen. Toen werd een jongetje aangevallen en gebeten door een jachtluipaard. De ongeveer 10-jarige jongen stapte met zijn moeder uit de auto en werd aangevallen door de cheeta. Hij hield er een vleeswond aan zijn bovenarm aan over.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”

Tilburg e.o.