Dax en Fleur (op de voorgrond) en Roos-Anne, Suus en Evelien (v.l.n.r.) van de Kinderraad van Hilvarenbeek bedachten een Toekomsttuin. Een plek voor bijen en andere insecten, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van de natuur.
Volledig scherm
Dax en Fleur (op de voorgrond) en Roos-Anne, Suus en Evelien (v.l.n.r.) van de Kinderraad van Hilvarenbeek bedachten een Toekomsttuin. Een plek voor bijen en andere insecten, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van de natuur. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Met een Toekomsttuin sluit de Kinderraad het jaar af: ‘Raad van Hilvarenbeek kan nog een voorbeeld aan deze kinderen nemen’

Hilvarenbeek – Aan de Vinkenslag in Hilvarenbeek wordt een Toekomsttuin aangelegd. De tuin is een initiatief van de Kinderraad, die zich het afgelopen jaar boog over verschillende klimaatonderwerpen. 

  1. Oud-burgemeester Ryan Palmen eert zijn ‘loco’ Rinus Ligtvoet: ‘enne goije mins blieft altied leave’

    Oud-burgemees­ter Ryan Palmen eert zijn ‘loco’ Rinus Ligtvoet: ‘enne goije mins blieft altied leave’

    HILVARENBEEK - In Hilvarenbeek kon je niet om Rinus Ligtvoet heen. Zeker niet als je burgemeester bent van het dorp. Ryan Palmen haalt graag zijn herinneringen op aan de overleden Bekenaar, hoewel hijzelf zei dat hij dat nooit zou worden. Hij kwam uit Raamsdonk-dorp, vertelde Rinus daarbij. Palmen ziet het anders: ,,Voor mij was hij er een. Misschien niet van geboorte, maar toch zeker van begeerte.”

Tilburg e.o.