Volledig scherm
Stockbd rechtbank. Foto: BD © BD

Moeder die klanten van kinderopvang mailde over misbruik veroordeeld voor smaad

HILVARENBEEK/BREDA - Een 42-jarige vrouw mag niet voor eigen rechter spelen. Het beschuldigen van een kleuterleidster voor seksueel misbruik is smaad, zegt de rechter.

Het was de laatste mogelijkheid om toch op te komen voor haar zoon. Zo voelde dat tenminste voor de 42-jarige verdachte van smaadschrift die maandag voor de politierechter stond. 

Misbruik

De vrouw had de ouders die klant zijn van opvang Klik in Hilvarenbeek willen waarschuwen voor een kleuterleidster. Die zou eind 2015 haar toen 3-jarige jongen seksueel hebben misbruikt. ,,Ik geloof nog steeds dat ze iets heeft gedaan met mijn zoon.”

In een email aan totaal 79 ouders schreef de verdachte dat ze aangifte had gedaan van misbruik. Het Openbaar Ministerie had toen al een onderzoek afgerond en geconcludeerd dat er geen aanleiding was om de leidster te vervolgen. Een onafhankelijke klachtencommissie vond vervolgens de klacht dat deze beslissing onterecht was, ongegrond.

De rechter wilde voorkomen dat de verdachte ooit nog deze beschuldigen zou herhalen. Ze krijgt een voorwaardelijke taakstraf van veertig uur met een proeftijd van twee jaar. 

Tilburg e.o.