Volledig scherm

Natuurijsbaan in Moergestel door overloop van de Reusel

MOERGESTEL/DIESSEN - Het gebied rond het riviertje de Reusel ter hoogte vande Scheerman in Moergestel wordt heringericht zodat in de winter dooroverloop een natuurijsbaan kan ontstaan. Daarmee gaat een wens vanschaatsclub De Vennen in vervulling, die het beheer op zich zal nemen.

De ijsbaan ligt binnen het 700 hectare nieuwe natuurgebied dat wordt gerealiseerd in het buitengebied tussen Diessen en Moerges- tel. De aanleg start dit jaar en maakt deel uit van landinrichting De Hilver. Belangrijk element in het natuurproject is het laten meanderen van het riviertje de Reusel. De herinrichting moet het mogelijk maken om tijdens natte perioden water tijdelijk in het beekdal te bergen, zodat stroomafwaarts het risico op wateroverlast vermindert. In het gebied worden ook wandelpaden aangelegd.

De gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek zijn deze week de procedures gestart om de aanleg van de nieuwe natuur mogelijk te maken. Er komen onder meer weidevogelgebieden en bloemrijke graslanden die deel uitmaken van de Ecologische Hoofdstructuur. De benodigde gronden zijn al toebedeeld aan natuurbeherende organisaties.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kermis in Hilvarenbeek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    Kermis in Hilvaren­beek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek wordt in 2019 niet gehouden in het traditionele tweede weekend van juni, maar in het weekend vóór Hemelvaart. Dat heeft het Beekse college besloten omdat het tweede weekend van juni volgend jaar gelijk valt met Pinksteren. Veel kermisexploitanten hebben dan een vaste plek op pinksterevenementen. Hilvarenbeek wil de kermis in 2019 ook aangrijpen voor een aantal vernieuwingen.
  2. Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    DIESSEN - Een getatoeëerde inbreker die op z'n dooie akkertje rondwandelt, dingen meeneemt, weggaat en even later nog eens terugkomt om een tweede lading mee te nemen. Ondertussen kijkt hij ook nog eens recht in de bewakingscamera. De politie toonde dinsdagavond in Opsporing Verzocht de opvallende beelden die de bewakingscamera van de woning aan de Echternachtstraat in Diessen registreerden op 21 mei.

Tilburg e.o.