Volledig scherm
© Jimmy van Drunen

Niet politie maar beveiligers de baas op Decibel, agenten treden alleen op bij 'dringende situaties'

HILVARENBEEK - Het driedaagse dancefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek gaat dit weekeinde gewoon door, ondanks de stakingsacties die de politie tijdens dit evenement voert. Volgens de gemeente Hilvarenbeek nemen de beveiligers het toezicht door de politie op het festivalterrein over. Bovendien zijn verkeersregelaars aanwezig.

De gemeente rept verder over 'extra maatregelen' om het gemis van de agenten op te vangen, maar op de vraag wat die maatregelen precies zijn komt niet echt duidelijkheid. De woordvoerster verwijst daarvoor naar de organisatie van het festival, die woensdagavond helaas onbereikbaar was voor verdere toelichting.

Wat wel zeker is, is dat het lik-op-stukbeleid tegen drugsbezit blijft gelden. Als een bezoeker in het bezit is van drugs pakt de beveiliging de drugs af en moet de overtreder het festivalterrein verlaten.

Calamiteiten

De festivalorganisatie en gemeente benadrukken dat de politie wel paraat is voor calamiteiten en dringende situaties. Normaal gesproken worden volgens de politie gedurende de drie dagen in totaal driehonderd agenten ingezet bij Decibel Outdoor. Jaarlijks resulteert dat in enkele tientallen arrestaties, vooral wegens drugsbezit.

De politie voert actie voor een nieuwe cao. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven. De organisatie zegt wel begrip te hebben voor de actie van de agenten. ,,We veroordelen het niet, ze hebben er recht op'', aldus de woordvoerder.

Waardering

De gemeente laat weten dat er veel waardering is voor het werk van de politie en dat de beloning voor het personeel in verhouding moet zijn. De gemeente is verrast dat Decibel Outdoor is uitgekozen omdat de politie het altijd een leuk evenement vindt om aan mee te werken.

Tilburg e.o.