Volledig scherm
De lipberen mochten vannochtend voor het eerst in hun nieuwe verblijf. © Sander Verhoeven / Beeld Werkt

Nieuw verblijf voor lippenberen geopend in Safaripark Beekse Bergen

HILVARENBEEK - In het safaripark van de Beekse Bergen is woensdagochtend het nieuwe verblijf voor de drie lippenberen geopend. In het nieuwe verblijf komen ook nog twee steppevosjes te wonen.

Bijzonder aan het nieuwe onderkomen is de spannende loopbrug die over het verblijf loopt. Zo kunnen bezoekers de beren ook van bovenaf bekijken.

Volgens manager educatie en beleving Klaas-Jan Leinenga geeft het verblijf de beren meer prikkelingen en kunnen ze zich niet meer verstoppen voor de bezoekers. "De klimroute zorgt daarnaast voor een extra stukje beleving voor de bezoekers."

Lees het laatste nieuws over Safaripark Beekse Bergen via bd.nl/beeksebergen.

  1. Jack van der Aa al jaren de spil van Biest-Houtakker

    Jack van der Aa al jaren de spil van Biest-Houtakker

    BIEST-HOUTAKKER - Vraag Jack van der Aa naar zijn vrijwilligerswerk bij SVSOS en hij haalt zijn schouders op. Want er is toch niets bijzonders aan het feit dat hij al bijna drie decennia de kantine bij de Biestse voetbalvereniging beheert? Samen met zijn vrouw Marianne is Jack minstens drie avonden in de week én in de weekenden op de club te vinden. ,,Of de eerste wedstrijd nu om 07.45 uur is of 11.00 uur, Jack en Marianne zijn er altijd", zegt secretaris Wim van de Biggelaar.

Tilburg e.o.