Volledig scherm
Maarten van de Donk, die zich inmiddels heeft teruggetrokken als nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek, links naast waarnemend burgemeester Harrie Nuijten. © Jeroen Verhelst

Nieuwe burgemeester Hilvarenbeek waarschijnlijk dinsdagavond bekend

HILVARENBEEK - De gemeenteraad van Hilvarenbeek wordt dinsdagavond in een extra vergadering geïnformeerd over de te benoemen nieuwe burgemeester. Dat heeft de gemeente maandagavond bekendgemaakt.

De Rotterdamse VVD-politicus Maarten van de Donk was al benoemd als de nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek tot hij vorige week per brief aan het ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat hij zich ‘om persoonlijke redenen’ terugtrok. Tot verrassing van heel Hilvarenbeek, waar de voorbereidingen voor het installatiefeest op 18 december al in volle gang waren.

De vertrouwenscommissie liet vorige week al weten dan met de tweede kandidaat in gesprek te gaan. In een procedure voor een benoeming tot burgemeester worden altijd twee kandidaten voorgedragen. Alleen de naam van de eerste kandidaat wordt openbaar gemaakt. Het is hoogst ongebruikelijk dat die tweede kandidaat alsnog wordt benoemd.

De extra raadsvergadering over de Hilvarenbeekse burgemeestersvacature begint dinsdagavond 3 december om 20.00 uur.

Tilburg e.o.