Ted van de Loo.
Volledig scherm
Ted van de Loo. © Van Assendelft

Nieuwe wethouders komen niet uit Hilvarenbeek maar uit Middelbeers, Uden en Goirle

HILVARENBEEK - De nieuwe wethouders van de gemeente Hilvarenbeek komen niet uit de eigen gemeente. Dat blijkt uit de voordracht van de selectiecommissie die vandaag besloot de namen van de wethouders vrij te geven. Alle kandidaten komen van buiten de gemeente Hilvarenbeek. Het zijn: Ted van de Loo (60) uit Middelbeers, ex-wethouder in de gemeente Boekel, Gerrit Overmans (58) uit Uden, ex-wethouder in de gemeente Uden en Guus van der Put (66) uit Goirle, tot voor kort wethouder in de gemeente Goirle.

De afgelopen weken is met 15 kandidaten - van de 73 die reageerden - een eerste gesprek gevoerd aan de hand van het opgestelde competentieprofiel. Daarna is de procedure met een aantal kandidaten voortgezet. De procedure werd afgerond met een integriteitstoets.

Gon Boers is als voorzitter van de selectiecommissie blij met het resultaat: “Door het grote aantal sollicitanten en de hoge kwaliteit van de sollicitanten was de keuze niet makkelijk. We hebben vooral ingestoken op deskundigheid, bestuurlijke ervaring en de flexibiliteit om met het nieuwe systeem van raadsbrede samenwerking en inwonersparticipatie aan de slag te gaan. Onze verwachting is dat deze drie mensen ook als persoon prima passen in onze gemeente. Onder meer omdat ze de ‘taal van onze inwoners’ spreken. Dat laatste vinden we belangrijk omdat we van onze wethouders verwachten dat ze denken vanuit de inwoners en ‘verbinder’ zijn tussen inwoners en gemeentebestuur. Samenwerking met inwoners wordt namelijk dé nieuwe standaard.”

Installatie

Op donderdag 14 juni, om 19.30 uur begint de extra raadsvergadering voor de installatie van de wethouders. Op dinsdag 19 juni 2018 vergadert het nieuwe college voor het eerst. In die eerste vergadering bepalen burgemeester en wethouders hoe zij de portefeuilles onderling verdelen en wie in voorkomende gevallen optreedt als locoburgemeester.

Het is overigens voor het eerst dat in Hilvarenbeek wethouders worden benoemd via een open sollicitatieprocedure. Een direct gevolg van de door de politieke partijen bereikte overeenstemming over raadsbrede samenwerking en het daarbij vastgestelde programma-akkoord.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”

Tilburg e.o.