Volledig scherm
Een fragment van het Nollie Dollie festival in Diessen in 2016. © Nollie Dollie

Nollie Dollie is een begrip in Hilvarenbeek en regio

DIESSEN - Op het sfeervolle bosperceel De Bolster in Diessen wordt donderdag de achtste editie van het rockfestival Nollie Dollie gehouden. Danceliefhebbers kunnen er op woensdagavond al terecht bij de pre-party Dance Forest.

Nollie Dollie is sinds 2009 uitgegroeid tot een begrip in Hilvarenbeek in omstreken. Het festival wordt ieder jaar voorafgegaan door een reeks bandwedstrijden in jongerencentrum The Box. De winnaar van die battles verdient een plek op het podium tijdens het Nollie Dollie festival op Hemelvaartsdag. Dit jaar won het Haagse Temple Renegades de battle.

ZIE OOK: Rocken tijdens Nollie Dollie Festival

Ook op het hoofdpodium te bewonderen: Destructive Penguins, The Silverfaces, Valice en de Black Marble Selection, de Tilburgse band met roots in Hilvarenbeek. De avond wordt afgesloten door Rage Against the System, een tribute aan de Amerikaanse band met bijna dezelfde naam.  Nieuw is het Fluisterbos podium met enkele (semi-)akoestische optredens.

Woensdag is er al Dance Forest met de DJ's PRDX, Galactixx en Wyten & Foolish. Zowel Nollie Dollie als Dance Forest is gratis te bezoeken. 

Tilburg e.o.