Maarten van de Donk neemt felicitaties in ontvangst na zijn benoeming eind oktober. Op 18 december zou hij geïnstalleerd worden als burgemeester van Hilvarenbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van de Donk neemt felicitaties in ontvangst na zijn benoeming eind oktober. Op 18 december zou hij geïnstalleerd worden als burgemeester van Hilvarenbeek. © Jeroen Verhelst

Ongeloof en teleurstelling na terugtrekken Maarten van de Donk als burgemeester van Hilvarenbeek

UPDATEHILVARENBEEK - Maarten van de Donk heeft zich teruggetrokken als burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek. De Rotterdammer werd eind oktober voorgedragen en zou op 18 december geïnstalleerd worden.

In een brief aan de Minister van Binnenlandse Zaken en de Commissaris van de Koning heeft Van de Donk donderdag laten weten ‘om persoonlijke redenen’ af te zien van de burgemeestersfunctie in Hilvarenbeek. Het komt zelden of nooit voor dat een burgemeester zich na zijn benoeming alsnog terugtrekt.

  1. Extra geld voor natuur in Hilvarenbeek, tegenstanders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    Extra geld voor natuur in Hilvaren­beek, tegenstan­ders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    HILVARENBEEK - Het verzet tegen de kap van 76 inlandse eiken om de provinciale weg N395 te kunnen reconstrueren is gestaakt. De provincie stelt 235.000 euro extra beschikbaar voor compensatie van de bomen die gekapt moeten worden. Het B-team, Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) en dorpscoöperatie Wij-wel trekken een rechtszaak in na deze en andere toezeggingen door de provincie.

Tilburg e.o.