Volledig scherm
PREMIUM
Het kunstwerk 'Alsof ze nooit zijn weggeweest' van Hannes Verhoeven, geïnspireerd op werk van Andreas Schotel. © Gerrit Van Den Hoven

Opnieuw bekeken: 'Er is niks opgeklopt, geen poeha in museum Andreas Schotel in Esbeek'

Deze zomer bezoeken we plekken in Brabant die een rol speelden bij het ontstaan van bijzondere kunstwerken. Vandaag: waarom heeft Esbeek een museum van de Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel?

In Esbeek houden ze van aanpakken. Toen het enige dorpscafé dreigde te verdwijnen, staken de dorpelingen de koppen bij elkaar. Ze richtten de coöperatie Esbeek op en kochten in 2007 gezamenlijk café Schuttershof. ,,Er is een sterke sociale band tussen de dorpsbewoners'', zegt Piet Verhoeven.

  1. Gemeente Hilvarenbeek weigert alsnog omgevingsvergunning varkensstal Haghorst
    PREMIUM

    Gemeente Hilvaren­beek weigert alsnog omgevings­ver­gun­ning varkens­stal Haghorst

    HAGHORST - Een varkenshouder uit Haghorst krijgt van de gemeente Hilvarenbeek geen omgevingsvergunning voor de uitbreiding van zijn stal aan de Koningin Julianaweg. Eerder stemde de gemeente nog wel in met de vergunningaanvraag, maar na jaren van juridische procedures heeft het Beekse college alsnog besloten de vergunning te weigeren. Het besluit moet nog beoordeeld worden door de Raad van State.

Tilburg e.o.