Volledig scherm
Organist Ad van Sleuwen achter het orgel uit 1840 © Beeld Werkt

Organist Ad van Sleuwen maakt cd op Beeks orgel

HILVARENBEEK - Ad van Sleuwen nam een dubbel-cd op met composities van Fransman Jacques Boyvin. Voor dat album bespeelde hij het orgel van de Hilvarenbeekse Petruskerk. De cd is de kroon op de omvangrijke restauratie van het instrument, dat in 1840 is gemaakt door de plaatselijke orgelbouwer Bernard van Hirtum. 

Van Sleuwen: ,,Ik heb op het orgel een dubbel-cd opgenomen met muziek van de Franse componist Jacques Boyvin. En ik maak nog een tweede plaat, in totaal vijf uur muziek, het complete werk van Boyvin. Die componist was als organist verbonden aan de kathedraal van Rouen. Zijn werk is nooit eerder integraal opgenomen."

Het orgel in de Beekse Petruskerk is uitermate geschikt om de muziek van Boyvin (1653-1706) te spelen, beweert Ad van Sleuwen. ,,Dit orgel klinkt als een klassiek instrument van rond 1760. De cd wordt 14 mei om 16.00 uur gepresenteerd in de Petruskerk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kermis in Hilvarenbeek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    Kermis in Hilvaren­beek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek wordt in 2019 niet gehouden in het traditionele tweede weekend van juni, maar in het weekend vóór Hemelvaart. Dat heeft het Beekse college besloten omdat het tweede weekend van juni volgend jaar gelijk valt met Pinksteren. Veel kermisexploitanten hebben dan een vaste plek op pinksterevenementen. Hilvarenbeek wil de kermis in 2019 ook aangrijpen voor een aantal vernieuwingen.
  2. Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    DIESSEN - Een getatoeëerde inbreker die op z'n dooie akkertje rondwandelt, dingen meeneemt, weggaat en even later nog eens terugkomt om een tweede lading mee te nemen. Ondertussen kijkt hij ook nog eens recht in de bewakingscamera. De politie toonde dinsdagavond in Opsporing Verzocht de opvallende beelden die de bewakingscamera van de woning aan de Echternachtstraat in Diessen registreerden op 21 mei.

Tilburg e.o.