Volledig scherm
© Thinkstock

Parkeeronderzoek voor shoarmazaak in Hilvarenbeek was onvoldoende; zaak blijft dicht

HILVARENBEEK - De bezwaren van vijf bewoners van de Paardenstraat in Hilvarenbeek tegen de komst van een shoarmazaak in hun straat zijn deels gegrond verklaard door de bezwarencommissie. Die stelt dat de gemeente inderdaad tekort is geschoten bij het onderzoeken van de parkeergelegenheid in de omgeving van de zaak.

De eigenaar van shoarmazaak Kusadasi, die veertien jaar in de Gelderstraat zat, wil verhuizen naar een pand op de hoek van de Paardenstraat en Doelenstraat. Hij kreeg daarvoor ook een omgevingsvergunning, maar bewoners tekenden bezwaar aan. Zij vrezen stank- en geluidsoverlast, een toename van zwerfafval en problemen met de verkeersveiligheid. Hier ging de commissie niet in mee omdat dit een kwestie van handhaving is.

De vrees voor een toename van de parkeerdruk is volgens de commissie wél gegrond, omdat het parkeeronderzoek niet goed werd uitgevoerd. De commissie adviseert het college het besluit rond de omgevingsvergunning dan ook te heroverwegen.

In oktober al werd er door een rechtbank een voorlopige voorziening opgelegd waardoor Kusadasi niet open mag tot het college een definitieve beslissing neemt op de bezwaren.

Tilburg e.o.