Volledig scherm
Twee jaar geleden was een gerestaureerde Bedford van De Leyer blikvanger op bierfestival pROOSt in Hilvarenbeek. © Beeld Werkt

Pils naast Brabants Lekkerste Bier op festival in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Vooral de speciaalbieren stromen zondagmiddag in Hilvarenbeek, maar ook voor het pilsje is aandacht op bierfestival pROOSt. Historicus Roel Mulder geeft vanaf 15 uur een gratis masterclass over de opkomst van het pilsenerbier en de invloed daarvan op kleine dorpsbrouwerijen.

Twee uur later volgt op de Vrijthof de bekendmaking van Brabants Lekkerste Bier: Kiele Kiele uit Nuenen, DDH Double IPA uit Aarle-Rixtel of Rhodesian uit Breda. Ook de vier vorige winnaars zijn met een kraam op het festival aanwezig.

 1. 450 fietstochten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

  450 fietstoch­ten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

  HILVARENBEEK- ,,Het wordt een stevige rit vandaag”, is de mededeling van ritmeester Ed van Kordelaar, die een tocht van zestig kilometer heeft uitgestippeld. Traditiegetrouw start de ochtend met koffie en gebak. Ondanks de jubileumrit ontbreken twaalf leden waardoor ‘slechts’ negen man aanwezig is. Ook de twee initiatiefnemers Ben Wegdam en Walter Scheepens moeten vandaag verstek laten gaan.
 2. ‘We maken elkaar af op de digitale dorpswegen’
  PREMIUM
  Column

  ‘We maken elkaar af op de digitale dorpswegen’

  Het plattelandsspektakel is weer losgebarsten. Velen krijgen van ontroering een brok in de keel en tranen in de ogen bij het zien van de eerste hakselmachine. Kinderen in de klas kijken dromerig over hun schoolwerk naar buiten, waar tractoren af en aan rijden. Lege kar, volle kar, lege kar, volle kar. Een, twee, drie, vier. Een reusachtig telraam vanuit het klaslokaal, al moeten de kinderen buiten nog veel meer op hun tellen letten.

Tilburg e.o.