Volledig scherm
Kleine greep uit de collectie van het Likeur & Frismuseum.

Politiek wil inzage verkoop Beeks Likeurmuseum

HILVARENBEEK - Met een motie wil politiek partij 6KB donderdagavond inzage in het verkooptraject vóórdat het Likeurmuseum in Hilvarenbeek verkocht wordt.

"Wij hebben tien jaar geleden als raad een voorwaarde gesteld aan de verkoop van het pand en we weten nu niet of daar aan wordt voldaan door het gebrek aan overleg met de raad", aldus fractievoorzitter Wil Vennix.

In 1999 werd besloten tot verkoop van de voormalige school aan de Varkensmarkt aan Isidorus Jonkers met het oog op vestiging van het Likeurmuseum. De gemeenteraad heeft toen de uitdrukkelijke voorwaarde gesteld dat de gemeente het voorkeursrecht tot (terug)koop zou krijgen, tegen de getaxeerde waarde bij museumbestemming, een verkoop onder de marktwaarde. "Nu blijkt dus dat de gemeente mogelijk bereid is om af te zien van dat voorkeursrecht terwijl de raad daar tot op heden nog niet actief over geïnformeerd is", aldus Vennix die daarom vanavond tijdens de gemeenteraad namens zijn partij 6KB een motie indient. 6KB wil onder andere het financiële (verkoop)plaatje weten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.