Volledig scherm
PREMIUM
Het werk van Gijs van den Elshout leeft vier jaar na zijn dood als nooit tevoren. © Erven Gijs van den Elshout

Postume expositie Tilburger Gijs van den Elshout. ‘Hij was als de dood dat zijn werk verkocht werd’

TILBURG/HILVARENBEEK - Het was een schok toen de Tilburgse beeldend kunstenaar Gijs van den Elshout uit het leven stapte. Door inspanningen van zijn familie leeft zijn werk echter als nooit tevoren. Een nieuwe expositie onderstreept de revival van zijn werk.

Één schilderij van hem is zelfs aangekocht door een binnenhuisarchitect van The Rolling Stones en hangt nu op een kasteel van The Stones in België. De postume herwaardering van het werk van Van den Elshout (1959-2014) behaalt zondag 2 december een nieuwe mijlpaal. Dan wordt in De Wandelgangen van Gemeentehuis Hilvarenbeek een tentoonstelling geopend en tevens de biografie 'De Bosbloem' gepresenteerd.

  1. Kermis in Hilvarenbeek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    Kermis in Hilvaren­beek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek wordt in 2019 niet gehouden in het traditionele tweede weekend van juni, maar in het weekend vóór Hemelvaart. Dat heeft het Beekse college besloten omdat het tweede weekend van juni volgend jaar gelijk valt met Pinksteren. Veel kermisexploitanten hebben dan een vaste plek op pinksterevenementen. Hilvarenbeek wil de kermis in 2019 ook aangrijpen voor een aantal vernieuwingen.
  2. Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    DIESSEN - Een getatoeëerde inbreker die op z'n dooie akkertje rondwandelt, dingen meeneemt, weggaat en even later nog eens terugkomt om een tweede lading mee te nemen. Ondertussen kijkt hij ook nog eens recht in de bewakingscamera. De politie toonde dinsdagavond in Opsporing Verzocht de opvallende beelden die de bewakingscamera van de woning aan de Echternachtstraat in Diessen registreerden op 21 mei.

Tilburg e.o.