Volledig scherm
PREMIUM
Het werk van Gijs van den Elshout leeft vier jaar na zijn dood als nooit tevoren. © Erven Gijs van den Elshout

Postume expositie Tilburger Gijs van den Elshout. ‘Hij was als de dood dat zijn werk verkocht werd’

TILBURG/HILVARENBEEK - Het was een schok toen de Tilburgse beeldend kunstenaar Gijs van den Elshout uit het leven stapte. Door inspanningen van zijn familie leeft zijn werk echter als nooit tevoren. Een nieuwe expositie onderstreept de revival van zijn werk.

Één schilderij van hem is zelfs aangekocht door een binnenhuisarchitect van The Rolling Stones en hangt nu op een kasteel van The Stones in België. De postume herwaardering van het werk van Van den Elshout (1959-2014) behaalt zondag 2 december een nieuwe mijlpaal. Dan wordt in De Wandelgangen van Gemeentehuis Hilvarenbeek een tentoonstelling geopend en tevens de biografie 'De Bosbloem' gepresenteerd.

  1. 450 fietstochten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    450 fietstoch­ten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    HILVARENBEEK- ,,Het wordt een stevige rit vandaag”, is de mededeling van ritmeester Ed van Kordelaar, die een tocht van zestig kilometer heeft uitgestippeld. Traditiegetrouw start de ochtend met koffie en gebak. Ondanks de jubileumrit ontbreken twaalf leden waardoor ‘slechts’ negen man aanwezig is. Ook de twee initiatiefnemers Ben Wegdam en Walter Scheepens moeten vandaag verstek laten gaan.

Tilburg e.o.