Volledig scherm
De Roovert tussen Hilvarenbeek en Poppel blijft toch onverhard. © Joris Buijs / Beeld Werkt

Provincie stemt toch in met verharding Roovert bij Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Hoewel de omstreden plannen voor de verharding van de Roovert inmiddels van tafel zijn, heeft de langslepende kwestie een opmerkelijk staartje gekregen. Geheel tegen de verwachtingen in heeft de provincie Brabant namelijk alsnog een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Het Hilvarenbeekse college had lange tijd plannen om de zandweg tussen Hilvarenbeek en Poppel te verharden. Asfalt op de Roovert zou voor een economische impuls zorgen voor de Beekse horeca en detailhandel. Tegenstanders wezen echter op de gevolgen voor het milieu en de cultuurhistorische waarde van de eeuwenoude zandweg.

Eind 2016 kreeg de Roovert echter een monumentenstatus, waarmee de verharding definitief onmogelijk werd. Bij het toekennen van die status, was het college er echter ook vanuit gegaan dat de provincie geen medewerking zou gaan verlenen aan de verharding van de Roovert.

De gemeente Hilvarenbeek kon vrijdag nog niet zeggen wat het besluit van de provincie betekent voor de verdere besluitvorming. Volgens een woordvoerder van de provincie gaat het om 'een administratief besluit' die los staat van de inhoudelijke procedure. 

Tilburg e.o.