Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Raad Hilvarenbeek wil veehouderij Rijnen niet legaliseren

HILVARENBEEK - De gemeenteraad in Hilvarenbeek ziet het niet zitten om de illegaal gebouwde megastal van varkenshouder Rijnen in Diessen te legaliseren. Dat bleek donderdag tijdens de commissie Ruimte. Volgens de fracties hebben het college en de provincie er een potje van gemaakt.

Al een jaar lang is aan de Van der Veldenweg in Diessen een megastal in bedrijf terwijl deze op meerdere punten niet aan de bouwvergunning voldoet. De provincie dreigde al eens met handhaving, maar lijkt de kwestie nu weer op het bordje van de gemeente te hebben gelegd. Het college wil de stal nu legaliseren door het bouwvlak aan te passen. Dat is volgens de commissieleden niet de bedoeling. "Wij laten ons niet voor het karretje spannen", aldus André Fouchier (HOI Werkt).

De verschillende fracties vroegen zich af waarom er niet is ingegrepen tijdens de bouw van de veehouderij. Daar kon verantwoordelijk wethouder Jan van Doormaal (Gemeenschapslijst) geen helder antwoord op geven. Volgens de commissieleden is de situatie inmiddels volstrekt onduidelijk. Ze willen eerst opheldering van het college en van de provincie.

Tilburg e.o.