Volledig scherm
. © Ad de Koning/ED

Raad van State hakt knoop door over woningbouw Biestsestraat: één woning erbij en niet twee

DEN HAAG/BIEST-HOUTAKKER - Bewoners van de Biestsestraat in Biest-Houtakker die zich zorgen maakten over een woningbouwplan naast hun huis kunnen opgelucht adem halen. Deze week besliste de Raad van State dat er één woning bij mag komen en niet twee.

De familie Lips stapte in maart naar de Raad van State omdat ze het bestemmingsplan Biestsestraat 89a niet duidelijk vond. Het ziet er naar uit dat er meer woningen kunnen komen, meent Lips. In een uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter woensdag vastgelegd dat naast Lips één nieuwe woning mag komen. Verder mag de woonboerderij die aan de andere kant naast het bouwperceel staat niet worden gesplitst in twee woningen. 

Lips woont naast een bouwperceel waar de familie Vromans een nieuw huis mag bouwen. Vromans zelf woont in een woonboerderij die aan de andere kant van het bouwperceel perceel staat. Lips maakte zich er zorgen over dat deze woonboerderij kon worden gesplitst waardoor er twee nieuwe huizen in plaats van één konden komen. De woningsplitsing is niet toegestaan, besliste de Raad van State. 

Het Hilvarenbeekse bestemmingsplan was geen hamerstuk op de gemeenteraadsvergadering van 2 februari 2018. Omdat het voor sommige raadsleden ook niet duidelijk was hoeveel woningen er konden komen moest er twee keer over vergaderd worden en moest Vromans verklaren dat de boerderij niet zou worden gesplitst.

Tilburg e.o.