Volledig scherm
Het pand van Kusadasi aan de Paardenstraat in Hilvarenbeek. © Erik Van Hest

Raad van State moet knoop doorhakken over shoarmazaak in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Nu grillroom Kusadasi in de Paardenstraat in Hilvarenbeek ruim een jaar geopend is kon maandag bij de Raad van State in Den Haag de balans worden opgemaakt.

Omwonenden, die nog steeds vinden dat een shoarmazaak niet past in hun buurt, vechten bij de hoogste bestuursrechter de aangepaste vergunning aan. Met de gevreesde parkeeroverlast valt het tot nu toe mee, zeggen enkelen. De omwonenden klagen wel over zwerfvuil. Bij de gemeente zijn daarover geen klachten bekend, zei een woordvoerder. 

Opruimen

Logisch, aldus buurtbewoners. Ze rapen het zelf op om de buurt netjes te houden. Verder klagen de directe buren van Kusadasi over geluidsoverlast. De bovenbuurman zou letterlijk kunnen horen wat beneden wordt gezegd. En hij heeft last van 'gegooi' met bestek.

Exploitant Yusuf Yatkin stelt op zijn beurt dat hij er alles aan doet om hinder te voorkomen. De wasmachine staat 's nachts niet meer aan sinds daar klachten over kwamen. Het plafond waarvan de bovenbuurman denkt dat het te dun is, werd door de brandweer gekeurd en in orde bevonden. Verder stelt Yatkin dat zijn grillroom voor 80 procent draait op thuisbezorging. Dat zou verklaren dat er geen parkeerhinder is.

Restaurant

Volgens de buurtbewoners kan dat echter zomaar veranderen. De gemeente heeft Yatkin vergunning verleend voor 24 stoelen. Volgens de omwonenden hoort zo'n aantal bij een restaurant. ,,Terwijl Hilvarenbeek volhoudt dat Kusadasi een cafetaria is.'' 

In februari 2017 zette de rechtbank een streep door de vergunning omdat de gemeente niet hard had weten te maken dat de vergunning in overeenstemming was met bepaalde beleidsregels. Die beleidsregels zijn door de gemeente ingetrokken waarna een nieuwe vergunning werd verleend. Ook heeft de gemeente volgens de buurt een te lage parkeernorm opgelegd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.