Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Raad van State zet Noord-Brabant buiten spel in conflict Diessense veehouder

DEN HAAG/DIESSEN - De Raad van State heeft korte metten gemaakt met een blokkade van provincie Noord-Brabant op een uitbreidingsplan van Diessense melkveehouder R. Nooijens.

In een definitieve uitspraak haalt de Raad een dikke streep door een zogenoemde reactieve aanwijzing. Met die aanwijzing blokkeerde de provincie de geringe uitbreiding van Nooijens bouwperceel aan de Baarschotsestraat met een halve hectare naar 1,48 ha. De Raad vindt de provincie in deze kwestie veel te stijl en formalistisch, zo blijkt uit de uitspraak. 

Belangen van Nooijens

De Raad vindt dat de provincie met haar uitleg van de strenge Verordening Ruimte nauwelijks rekening heeft gehouden met de belangen van Nooijens. Immers, Nooijens wil met de uitbreiding van zijn bouwblok alleen een nieuwe mest- en veevoederopslag en een werktuigbouwschuur bouwen. Die komen veel gunstiger dan nu te liggen en leveren bovendien minder milieuoverlast op dan de huidige situatie. 

De uitspraak is een meevaller voor Nooijens en de gemeente Hilvarenbeek. De gemeenteraad kan nu alsnog het bestemmingsplan voor Nooijens vast stellen. 

  1. Jack van der Aa al jaren de spil van Biest-Houtakker

    Jack van der Aa al jaren de spil van Biest-Houtakker

    BIEST-HOUTAKKER - Vraag Jack van der Aa naar zijn vrijwilligerswerk bij SVSOS en hij haalt zijn schouders op. Want er is toch niets bijzonders aan het feit dat hij al bijna drie decennia de kantine bij de Biestse voetbalvereniging beheert? Samen met zijn vrouw Marianne is Jack minstens drie avonden in de week én in de weekenden op de club te vinden. ,,Of de eerste wedstrijd nu om 07.45 uur is of 11.00 uur, Jack en Marianne zijn er altijd", zegt secretaris Wim van de Biggelaar.

Tilburg e.o.