Volledig scherm
© Jack Brekelmans

Raadslid Hilvarenbeek overleden na ongeval met oud-wethouder

*UPDATE 12.08 uur* ESBEEK - Het Hilvarenbeekse raadslid Erik Moors is vrijdagavond overleden nadat hij 's middags zwaargewond was geraakt bij een ernstige aanrijding in Esbeek. Bij dat ongeval was ook oud-wethouder Piet Hesselmans betrokken. Dat gebeurde rond 16.00 uur op de hoek van de Hoogeindsestraat en de Lage Mierdseweg.

Erik Moors (49), raadslid voor de partij 6KB, fietste in een groepje van drie wielrenners over de Lage Mierdseweg toen hij werd aangereden door een tractor. Deze werd bestuurd door Piet Hesselmans. Moors raakte ernstig gewond en werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De oud-wethouder is na het ongeval aangehouden. Hij mocht 's avonds weer naar huis.

Een politiewoordvoerster zei vrijdagavond nog niet te weten hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. De politie hoopt aan de hand van getuigenverklaringen snel meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht.

De gemeente heeft inmiddels op haar site ook melding gemaakt van het overlijden van het Esbeekse raadslid. Als docent van de Rooi Pannen zette hij zich in december 2010 in voor een goed doel in Uganda door 24 uur achter elkaar marketingles te geven. Moors was in Esbeek onder meer actief voor de Sensatiemarkt en de buurtvereniging. Op de site van zijn partij 6KB staat dat sport voor hem een 'kernpunt' in de politiek was.

Het overlijden van Erik Moors is ook bij Hockeyclub Hilvarenbeek, waarvoor hij actief was, als een bom ingeslagen. Voor de wedstrijden is zaterdag een minuut stilte in acht genomen. De wedstrijd van MD1, het team waarin zijn dochter speelt, is afgelast. Eric Moors was coach van dat team.

Piet Hesselmans was tot februari wethouder voor Gemeenschapslijst in Hilvarenbeek. Hij heeft een politieke loopbaan van vier decennia achter de rug. Voor zijn verdiensten kreeg hij in februari de erepenning van de gemeente Hilvarenbeek.

Elders op de Lage Mierdseweg deed zich vorige week een aanrijding voor, die een 71-jarige man uit Zwolle fataal is geworden.

Inmiddels is op internet een condoleanceregister geopend voor Erik Moors.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.