Volledig scherm
Het ongeval in Waalwijk.

Reijrink uit Esbeek vervolgd voor stroomstoot Moergestelnaar

UPDATE 17.14 * ESBEEK - Het Openbaar Ministerie in Breda vervolgt constructiebedrijf Reijrink uit Esbeek voor twee ernstige ongevallen in 2009 en 2011. Door de ongelukken kwam een bouwvakker in Hulst om het leven en raakte Moergestelnaar Jos Ligtvoet in Waalwijk ernstig gewond.

Het fatale ongeluk gebeurde op 23 september 2009 tijdens de bouw van een rundveestal in Hulst (Zeeland). Het slachtoffer kwam om het leven nadat een betonnen wand was omgevallen.
Vorig jaar werd op een bouwplaats in Waalwijk een 29-jarige bouwvakker, Jos Ligtvoet uit Moergestel, geëlektrocuteerd omdat de giek van een telescoopkraan tegen een hoogspanningsdraad waaide, terwijl de man tegen de kraan leunde. De werknemer overleefde het ongeluk, maar raakte ernstig gewond. Zijn arm moest worden geamputeerd.
Ook de kraanbestuurder wordt vervolgd omdat hij het voertuig achterliet terwijl de motor draaide en het niet op de rem stond. De 25-jarige kraanmachinist uit Middelbeers wordt beschuldigd van schuld aan het letsel van zijn collega.
Ligtvoet overleefde het ongeluk, maar raakte ernstig gewond. Zijn arm moest worden geamputeerd. In een interview met het Brabants Dagblad gaf de Moergestelnaar aan de verantwoordelijke kraanmachinist geen verwijten te maken.
Ligtvoet overleefde het ongeluk, maar raakte ernstig gewond. Zijn arm moest worden geamputeerd. In een interview met het Brabants Dagblad gaf Ligtvoet aan de verantwoordelijke kraanmachinist geen verwijten te maken.
„Reijrink is een bedrijf waarin juist een cultuur van veiligheid heerst", luidt de verdediging van advocaat Rob Milo. „Dat is ook de reden waarom het bedrijf in het geval van de eerste zaak, in Hulst, geen genoegen heeft genomen met een transactievoorstel van het Openbaar Ministerie."
Milo spreekt in het Waalwijkse geval van een ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden’. „Ik heb diverse getuigen opgegeven. De zaak is daarom nu eerst doorverwezen naar de rechter-commissaris. Ook in deze tweede zaak vindt mijn cliënt dat van een economische overtreding geen sprake is.”

Tilburg e.o.