Restaurant Geronimo Hilvarenbeek failliet
Volledig scherm
Restaurant Geronimo Hilvarenbeek failliet © Jeroen Verhelst

Restaurant Geronimo in Hilvarenbeek failliet, curator hoopt op snelle doorstart

HILVARENBEEK - Restaurant Geronimo aan de Vrijthof in Hilvarenbeek is definitief failliet. Dat had de rechtbank in oktober vorig jaar al uitgesproken. Omdat de eigenaar hoger beroep had ingesteld, mocht het restaurant nog openblijven, maar dat beroep is ingetrokken. Curator P. Gerritse uit Tilburg voert nu 'verkennende gesprekken’ met overnamekandidaten. 

Het restaurant is sinds 30 december dicht. Het streven is om zo snel mogelijk voor een doorstart te zorgen, laat Gerritse weten. ,,Dit is een horecalocatie pur sang. Een A-locatie in een van de mooiste kernen van Brabant", vindt de curator. 

Ondertussen loopt nog een onderzoek naar het faillissement, een standaard procedure. Nadat het faillissement was aangevraagd in oktober vorig jaar, heeft de eigenaar nog geprobeerd om financiering te regelen om met de schuldeisers tot een akkoord te komen. Dat is niet gelukt. ,,Wat triest is voor de eigenaresse. Ze heeft hier veel in geïnvesteerd.”

Het echtpaar Rijnen uit Moergestel runde jaren op het adres aan de Vrijthof Auberge Het Kookhuys. In januari 2018 namen Joost van Nunen en zijn vrouw Angélique Coppens de horecagelegenheid over en doopten die om tot Geronimo. Van Nunen wilde als chefkok hetzelfde niveau als Het Kookhuys nastreven. 

  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”

Tilburg e.o.