Volledig scherm

Restaurant Pieter Bruegel in Hilvarenbeek failliet

HILVARENBEEK - Restaurant Pieter Bruegel is afgelopen dinsdag officieel failliet verklaard. Dit bevestigt curator Pieter de Koning donderdag. "Het restaurant is gesloten en zal dat voorlopig ook blijven." Het hele pand: woning, restaurant en snoepwinkel staat te koop.

Volgens de curator waren er al een tijdje financiële problemen bij het Beekse restaurant aan de Gelderstraat. "Het ging al wel een even slechter met de omzet maar ze hebben ook pech gehad met ziekte van het personeel waardoor ze duurdere krachten moesten inzetten. Op een gegeven moment is het op. Ze konden niet meer op de eigen benen staan en helaas het tij niet meer keren. Het was uitzichtloos", aldus De Koning over het blijkbaar onvermijdelijke faillissement.

Het restaurant stond al een tijdje te koop. "Dat blijft ook zo, maar we zoeken ook naar investeerders die het hele pand willen overnemen, het hele concept." Daarmee doelt de curator op het woning/restaurant/snoepwinkel principe van Pieter Bruegel. De huidige eigenaar, al zo'n dertig jaar, Wout Wagemakers wil niet verder met het restaurant en hoopt volgens De Koning toch een soort opvolger te vinden. "Het hele pand met inventaris is over te nemen zodat Pieter Bruegel een soort van doorstart kan maken. Dat zou het mooiste zijn."Het pand staat nu te koop voor 665.000 euro k.k. en is te zien op Funda.

  1. Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas neemt na 30 jaar afscheid

    Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas neemt na 30 jaar afscheid

    HILVARENBEEK - Na bijna 30 jaar heeft de Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas afscheid genomen van zijn patiënten. Een afscheid tegen wil en dank. Een herseninfarct dwong de 60-jarige Maas om eerder te stoppen met werken. ,,Het is een proces van maanden geweest om dat gedwongen besluit te accepteren", aldus de huisarts, die zichzelf als 'ouderwetse gezinsarts' typeert. ,,Dat zal ik gaan missen, dat je deel uitmaakt van de levensloop van mensen en hun gezin."

Tilburg e.o.