Volledig scherm
Op woensdag 24 augustus opent Safaripark Beekse Bergen een nieuw verblijf voor haar drie lippenberen. Het verblijf wordt nu verbouwd. © Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen opent nieuw lippenberenverblijf

HILVARENBEEK - Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek opent op woensdag 24 augustus een nieuw verblijf voor haar drie lippenberen. Het park heeft het voormalige verblijf van de Maleise beren aangepast om er de lippenberen te kunnen huisvesten. Door de aanpassingen kunnen er ook steppevosjes worden gehouden.

Nieuw is de loopbrug, die dwars over het verblijf loopt en de bezoekers net boven de beren laat wandelen. Er zit een voerautomaat verwerkt in de brug om de beren te stimuleren op zoek te blijven gaan naar voedsel.

Dansberen
Lippenberen zijn ongeveer 1.70 meter hoog als ze op hun achterpoten staan en danken hun naam aan hun opvallende lippen. Ze zijn een bedreigde diersoort. Ze worden gestroopt in het wild en jonge beren worden gebruikt als dansbeer. In Europa leven er nog maar twintig tot 30 in dierentuinen. Safaripark Beekse Bergen heeft sinds 2005 drie in Leipzig geboren lippenberen: een tweeling van 13,5 jaar en een beer van 12,5 jaar.

Lees het laatste nieuws over Safaripark Beekse Bergen via bd.nl/beeksebergen.

Tilburg e.o.