Vrijwilligers van de werkgroep Water van Hilverstroom, die de sluis hebben omgebouwd tot kleine waterkrachtcentrale. Vlnr. Jo van de Pas, Wim Diepstraten en John Horrevorts.
Volledig scherm
Vrijwilligers van de werkgroep Water van Hilverstroom, die de sluis hebben omgebouwd tot kleine waterkrachtcentrale. Vlnr. Jo van de Pas, Wim Diepstraten en John Horrevorts. © Beeld Werkt

Sluis Haghorst is voorbeeldproject Hilverstroom

HILVARENBEEK - Energiecoöperatie Hilverstroom beschikt tegenwoordig over een heuse waterkrachtcentrale. Het buiten dienst geraakte pompgebouw bij de sluis in Haghorst werd gehuurd van Rijkswaterstaat en een aantal gedreven vrijwilligers wist de pomp om te bouwen tot turbine. ,,Dit is echt een voorbeeldproject voor ons", zegt Hilverstroom-bestuurslid Piet Verhoeven.

 1. Proef van Luchtmacht geslaagd, Haghorst heeft minder last van helikopters

  Proef van Luchtmacht geslaagd, Haghorst heeft minder last van helikop­ters

  HAGHORST - De ramen van de huizen in Haghorst rammelen niet meer als de helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) overvliegen. Na een proef van negen maanden met een iets andere vliegroute, gaan de Chinooks en andere helikopters voortaan via de noordkant van Haghorst van Gilze en Rijen richting Oirschot. Een geslaagde proef, vindt ook de Coöperatie Haghorst. ,,Meer was niet haalbaar", zegt voorzitter Wim Blankers.
 1. Thierry Baudet houdt campagnespeech in Oss: 'Wij willen Nederland weer vrij'
  Play

  Thierry Baudet houdt campagne­speech in Oss: 'Wij willen Nederland weer vrij'

 2. Landelijk protest tegen sluiting sportscholen: 'We willen opkomen voor gezondheid van onze sporters'
  Play

  Landelijk protest tegen sluiting sportscho­len: 'We willen opkomen voor gezondheid van onze sporters'

Tilburg e.o.