Volledig scherm
Links de stal die eerder werd gebouwd, maar die op 11 punten van de vergunning afweek. Op het vlak rechts komt de nieuwe stal voor 10.000 varkens. © Beeld werkt

Statenfracties PVV en PvdD eisen opheldering over vergunning voor omstreden megastal Diessen

DEN BOSCH/DIESSEN - De statenfracties van de PVV en Partij voor de Dieren hebben Gedeputeerde Staten om opheldering gevraagd over de gang van zaken rond de megastal aan de Van de Veldenweg in Diessen. Varkenshouder Bert Rijnen kreeg onlangs via rechtswege een nieuwe omgevingsvergunning omdat de provincie er niet in geslaagd was om tijdig te reageren op een vergunningaanvraag voor de stal. 

Rijnen had eerder al een vergunning gekregen voor de bouw van de stal voor 10.000 varkens. De nieuwe aanvraag betrof een wijziging in de constructie van de stal. Dat de provincie niet tijdig wist te reageren is saillant omdat Rijnen al onder een vergrootglas lag, nadat hij bij de bouw van een eerdere megastal in Diessen (voor 6.000 varkens) de regels aan zijn laars lapte.

De PvdD wil dat de beschikking alsnog wordt ingetrokken om ernstige gevolgen voor het algemeen belang te voorkomen. Ook wil de PvdD weten waarom de provincie niet optrad toen de gemeente Hilvarenbeek vroeg om handhavend op te treden tegen de overtredingen rondom de eerder gebouwde stal. 

De PVV ziet in de fout van de provincie het bewijs dat 'het college niet in staat is om bestuurlijk consistent en daarmee betrouwbaar te opereren'. De PVV wil weten hoe vaak het voorkomt dat er niet tijdig wordt gereageerd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Getatoeëerde inbreker loopt op dooie gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in bewakingscamera, en komt terug voor tweede ronde

    Getatoeëer­de inbreker loopt op dooie gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in bewakings­ca­me­ra, en komt terug voor tweede ronde

    DIESSEN - Een getatoeëerde inbreker die op z'n dooie akkertje rondwandelt, dingen meeneemt, weggaat en even later nog eens terugkomt om een tweede lading mee te nemen. Ondertussen kijkt hij ook nog eens recht in de bewakingscamera. De politie toonde dinsdagavond in Opsporing Verzocht de opvallende beelden die de bewakingscamera van de woning aan de Echternachtstraat in Diessen registreerden op 21 mei.

Tilburg e.o.