Volledig scherm
archieffoto van de bouw van het mcc, vanaf de buitenkant Theaterzaal.

Stichting mcc 'dropt bom' van 7,5 ton

HILVARENBEEK - De nieuwe beheerstichting van het Hilvarenbeekse multicultureel centrum zegt 7,5 ton extra nodig te hebben om het mcc volledig ingericht op te leveren.

Dat werd duidelijk na het betoog dat Hans van Poppel namens de beheerstichting deed in de commissievergadering. Het nieuws 'viel als een bom', aldus Erik Moors (6KB)

De voltallige commissie, inclusief wethouder Piet Hesselmans, bleek namelijk niet op de hoogte van deze informatie. Informatie die wel cruciaal is voor verdere discussie over de exploitatie en beheer van het mcc.

Niet alleen 7,5 ton extra is er nodig volgens de beheerstichting. Ook waren de openingstijden van 90 uur per week te ruim, was het verdienmodel teveel gebaseerd op aannames en waren de personeelskosten en energiekosten niet reëel.

De commissieleden waren woedend. 'Gênant', 'in ons hemd gezet', 'onacceptabel' en 'onbegrijpelijk' waren een aantal termen die over tafel gingen. De meeste daarvan gericht aan de wethouder en doelend op het raadsvoorstel dat duidelijk onvolledig bleek te zijn.

Uiteindelijk besloot Hesselmans dan ook het mcc tijdelijk van de agenda te schrappen en binnen twee weken met een nieuwe voorstel te komen. "Al wil het niet zeggen dat wij het eens zijn met de opmerkingen van de beheerstichting."

Gon Boers herinnerde de commissiezaal na afloop nog wel even aan het feit dat 'we hier wel te maken hebben met een prachtig mooi gebouw waar al lange tijd een negatieve sfeer omheen hangt.' "En nu hebben we het weer over die ellendige rotcenten." De fractievoorzitter van HOI hoopt dan ook snel te kunnen gaan praten over de mensen en de cultuur in het nieuwe gebouw.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.