Volledig scherm
V.l.n.r.: burgemeester Palmen, Inge van den Boer en wethouder Lemmens. © Bertrand Verhelst

Succesvolle crowdfundingactie voor fietspad Moergestel - Haghorst

MOERGESTEL - Inge van den Boer (11) uit Haghorst, kinderwethouder van verkeer en veiligheid de gemeente Hilvarenbeek, heeft woensdagmiddag haar crowdfundingactie voor de aanleg van het fietspad Moergestel – Haghorst op succesvolle wijze afgesloten.

Wethouder Wim Lemmens van de gemeente Oisterwijk kreeg een cheque overhandigd met een bedrag van 11.842,64 euro.

Inge van den Boer gaf in haar speech aan voor het hele gedeelte van het fietspad van de Heizenschedijk en Broekzijde te willen gaan. “Mijn vrienden en ik willen graag veilig naar school fietsen. Hopelijk besluit de gemeente Oisterwijk om deze actie af te maken en het fietspad helemaal aan te leggen”, aldus Inge. Of dat ook echt gaat gebeuren, zal mede van de Oisterwijkse gemeenteraad afhangen. Wethouder Lemmens: “Ik wil in ieder geval in 2017 met jou over het fietspad rijden om het te openen.”

Burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek prees Inge voor haar actie. “Je hebt heel Moergestel laten zien dat ze actie moeten ondernemen om de politiek in Oisterwijk in beweging te krijgen. Die hebben dat goed opgepakt en het fietspad op de agenda gezet.”

Tilburg e.o.