Volledig scherm
PREMIUM
Nederland, Tilburg, columniste Annemarie Holthausen © copyright Marc Bolsius

‘Thuis was Theo hier zeker. In zíjn huis van zíjn God, waar hij op eigen wijze vorm aan gaf’

COLUMN‘Welkom in het huis van God’, spreekt de voorganger. De kerk zit bomvol. O nee, het is geen kerk. We zitten in de gymzaal van het dorpsgebouw in Biest-Houtakker. Om afscheid te nemen van Theo de Graaf. Van Maasakkers lied Hier heur ik thuis klinkt op de achtergrond.

Thuis was Theo hier zeker. In zíjn huis van zíjn God, waar hij op eigen wijze vorm aan gaf. Door een geloofsgemeenschap op te richten na sluiting van de Biestse kerk. Van eucharistie naar liturgie bleek voor velen een succesformule, en ook het vinden van een naam voor deze groep was een makkie met patroonheilige Antonius als beste vriend.

  1. Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluidsoverlast
    video

    Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluids­over­last

    HILVARENBEEK - Buiten kwam de regen met bakken uit de lucht vallen, maar op Twitter regende het ook dit weekeinde: klachten. Voor de tweede dag ervoeren mensen zaterdag overlast van Decibel outdoor, een driedaags hardcorefestival, dat plaatsvindt op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Volgens een woordvoerster van de gemeente staat de teller na twee dagen op 74 officiële klachten.

Tilburg e.o.