Volledig scherm
De repetities van toneelgroep In de Kèkert zijn in volle gang. © Beeld Werkt

Toneelgroep In de Kèkert neemt even bezit van Esbeekse kerk

ESBEEK - Voordat de leegstaande Adrianuskerk in Esbeek wordt verbouwd tot samenwijsaccommodatie, neemt In de Kèkert een week lang bezit van het gebouw voor de jaarlijkse kerstvoorstelling. Voor Esbeekse begrippen mag het gerust als een megaproductie worden beschouwd. 

Rond de Kerstdagen brengt de Esbeekse toneelvereniging zes keer het klassieke kerststuk Vrolijk Kerstfeest Meneer Scrooge (A Christmas Carol) van Charles Dickens op de planken. Speciaal voor deze voorstelling wordt in Esbeek het Londen van 1838 nagebootst. Dat gebeurt op een spectaculair draaiplateau met vijf verschillende decors. Daarvoor is de nodige ruimte nodig. 

Regisseur Jan Pulles: ,,Voordat in de kerk begonnen wordt met de verbouwing voor de brede school pakken wij deze laatste kans. Het is een ontzettend leuk maar ook kostbaar en tijdrovend project.” Normaal staat toneelgroep In de Kèkert met een tiental spelers op de bühne, maar dit schouwspel telt maar liefst dertig spelers, waaronder zes kinderen. 

De speeldata zijn op 22, 23, 26, 27, 29 en 30 december. De aanvang is om 20.00 uur. De kaartjes à tien euro zijn in de voorverkoop bij Gasterij Schuttershof in Esbeek of ter plaatse aan de kerk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gemeente Hilvarenbeek weigert alsnog omgevingsvergunning varkensstal Haghorst
    PREMIUM

    Gemeente Hilvaren­beek weigert alsnog omgevings­ver­gun­ning varkens­stal Haghorst

    HAGHORST - Een varkenshouder uit Haghorst krijgt van de gemeente Hilvarenbeek geen omgevingsvergunning voor de uitbreiding van zijn stal aan de Koningin Julianaweg. Eerder stemde de gemeente nog wel in met de vergunningaanvraag, maar na jaren van juridische procedures heeft het Beekse college alsnog besloten de vergunning te weigeren. Het besluit moet nog beoordeeld worden door de Raad van State.

Tilburg e.o.