Volledig scherm
Pien van den Boer van eetcafé Kerkzicht. © Marc Bolsius

Topper op het terras Pien van den Boer: 'Pien? Die werkt verrèkes hard'

DIESSEN - Het BD zoekt deze zomer naar de toppers van de Brabantse terrassen. Dé serveerster die zorgt dat je biertje net even wat lekkerder smaakt. Dé ober voor wie je nog eens terugkomt. De komende weken stellen we verschillende genomineerden aan u voor. Vandaag: Pien van den Boer van eetcafé Kerkzicht in Diessen.

De gezichten van de meeste mensen staan vanwege het tegenvallende zomerweer zowat op onweer, maar bij eetcafé Kerkzicht schijnt voor de Diessenaren gelukkig altijd de zon. ,,Natuurlijk heb ik graag een terras vol met mensen die van het lekkere weer genieten", glimlacht Pien van den Boer. ,,Maar met lekkere drankjes is het voor mensen hier onder de parasols nog steeds goed toeven."

Elke dag goedgehumeurd en altijd in voor een praatje. Dat de 20-jarige serveerster voor deze rubriek werd opgegeven lijkt vanzelfsprekend, al denkt Pien er zelf anders over. ,,Ik doe absoluut mijn werk met veel passie en plezier, maar dat geldt ook voor mijn collega's", verklaart ze. Iets wat haar baas en eigenaar van Kerkzicht, Martijn Schilders beaamt. ,,Ze is zeker goed, maar als het aan mij ligt, komen al onze serveersters in jullie rubriek", vertelt Schilders. ,,Het fijnste is dat al onze medewerkers uit de regio komen. Die vertrouwde gezichten zijn voor onze vaste gasten erg fijn."

Brede glimlach
Steekt ze er dan echt niet bovenuit? ,,Pien kan verrèkes hard werken", aldus Frank van Rovert die ondanks het miezerige weer toch van een biertje geniet. ,,Of je hier nu op zondag om twee uur 's middags of negen uur 's avonds komt, ze loopt altijd met dezelfde brede glimlach het terras op en af." Geboren voor het horecavak zou je denken. Maar ondanks dat ze van de praatjes met vaste klanten geniet kijkt ze ook wat verder. ,,Ik heb net de toerisme-opleiding afgerond", aldus Van Den Boer. ,,Maar daar ligt mijn hart eigenlijk ook niet echt. Ik begin na de zomer aan een HRM-opleiding in Den Bosch, het contact hebben met mensen vind ik erg leuk."

Tijd maken voor het bijbaantje wil Pien, die zelf in het nabijgelegen Haghorst woont, zo lang mogelijk volhouden. Vooral in de zomer maakt ze lange dagen. ,,Toen de eigenaren onlangs op vakantie waren mocht ik zelfs de zaak openen", glundert de 20-jarige serveerster. ,,Toen ik 's ochtends de voordeur opende voelde ik me zo ontzettend trots."

Droom
Toch parkeert ze de droom van een eigen zaak even en richt ze zich liever op het buitenland. ,,Ik ben pas een paar maandjes terug van een stage bij een hotel in Lanzarote", vertelt Pien. ,,Zeker met het tegenvallende weer lijkt het me erg gaaf om in zo'n warm land te wonen. Als ik maar de hele dag met mensen kan kletsen, dat vind ik het belangrijkste."

Voordat Pien van den Boer (20) twee jaar geleden bij eetcafé Kerkzicht startte, werkte ze bij de Eeterij in Diessen. Daar begon ze op haar vijftiende als afwasser, maar mocht ze al gauw in de zaak de bestellingen opnemen en het eten opdienen. Toen de eigenaar van die zaak twee jaar geleden de Eeterij sloot en Kerkzicht opende, verhuisde Pien mee. Als onderdeel van de Toerisme-opleiding van de Rooi Pannen in Tilburg liep Pien een halfjaar stage bij een hotel in Lanzarote, een van de Canarische Eilanden. Na het afronden van de Toerisme-opleiding begint Pien aan de opleiding Human Resource Management bij Avans Hogeschool in Den Bosch.

Bekijk de overige genomineerden op: bd.nl/terrastopper.

Stem ook op jouw favoriet. Meedoen kan tot 13 september. Op de mobiele site en app kan het even duren voordat de verkiezing geladen is. Een moment geduld alsjeblieft.

Tilburg e.o.