Gerrit de Jong (l) en Erik Stolk (r) maken het orgel ook van binnen schoon.
Volledig scherm
Gerrit de Jong (l) en Erik Stolk (r) maken het orgel ook van binnen schoon. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Van Hirtum-orgel in kerk Hilvarenbeek gerestaureerd

HILVARENBEEK - Het 175-jaar oude Van Hirtum-orgel in de Petruskerk van Hilvarenbeek wordt momenteel grondig gerestaureerd. "We hebben het orgel helemaal uit elkaar gehaald en zijn het nu weer aan het inbouwen", legt orgelmaker Hans van Rossum uit.

  1. Jesse (18) bezorgt de krant: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

    Jesse (18) bezorgt de krant: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

    FIJNAART - Bij Jesse Kaufman (18) in Fijnaart gaat de wekker om kwart over vijf, zes dagen per week. Dan staat hij op om nog voor school begint de krant in het dorp te bezorgen. Vervelend om zo vroeg op te staan? ,,Helemaal niet. In het begin was het even wennen, maar nu maakt het me niet meer uit. Ik ben ongeveer anderhalf uur bezig en daarna heb ik de hele dag om te doen wat ik wil.”
  2. Diessen heeft sinds vandaag een nieuwe koning en keizer Ed de Laat van gilde Sint Joris

    Diessen heeft sinds vandaag een nieuwe koning en keizer Ed de Laat van gilde Sint Joris

    DIESSEN - Diessen heeft sinds 2018 voor het eerst weer een keizer. Of tenminste: bij het gilde Sint Joris mag gildebroeder en koning Ed de Laat (58 ) zich sinds maandagmiddag keizer noemen. Hij wist voor de derde keer op rij na 49 schoten de vogel van de schutsboom te schieten. ,,Ik ben er apetrots op! Het was best spannend voor mij omdat ik van te voren niet wist wie er mee zouden gaan schieten.”

Tilburg e.o.